11 Eylül zafer gününün adıdır

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “11 Eylül Bursa için kurtuluşun, zafer gününün adıdır. Düşman o gün bir kez daha Yıldırım, Bursa ve Anadolu insanının cesaretine, esarete boyun eğmeyeceğine şahit olmuştur” dedi.

11 Eylül zafer gününün adıdır
banner98
 Bursa’nın Kurtuluş günü olan 11 Eylül hakkında açıklamada bulunan Başkan İsmail Hakkı Edebali, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna ev sahipliği yapan Yıldırım’ın aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nda Bursa’daki ilk şehitlerin verildiği yerlerden biri olduğunu söyleyerek, “Kurtuluş Savaşı sırasında Hacivat köprüsü yakınlarında şehit düşen Mehmetçiklerimiz düşmana ‘dur’ demiş ve Bursa’nın kurtuluşuna öncülük etmiştir. Halen Yıldırım'da bulunan Hacivat Deresi coğrafi özelliklerinin yanı sıra tarihi bir olaya tanıklığı ile de ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşı sırasında yerli milisler ve askerler, stratejik önemi olan bu dereyi ele geçirmek isteyen işgalci Yunan askerleri ile bölgede yoğun savaş verdi. Burada birçok insanımız şehit oldu. Vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

 

“DİRİLİŞE AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Geçmişte önce şehirleri, şehirlerden de medeniyeti inşa etmiş bir geleneğin temsilcisi olduklarını söyleyen Başkan Edebali,  “Bu bağlamda bizler de önümüzdeki dönemde dirilişe ağırlık vereceğiz. Bir yıllık değil, 5 yıllık değil, şehrimiz için 50 yıllık hatta mümkünse 100 yıllık bir planlama yapacağız. Şeyh Edebali’nin; ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözü rehberimiz olacak. Ömrümüz yetmese bile bizden sonrakilerin bu yolda yürümeleri, medeniyetimiz için büyük kazanç olacaktır. Ecdadımız imparatorluğun temellerini Yıldırım’da attı ve Kafkaslara, Balkanlara yürüdü. Şimdi Osmanlının torunları Yıldırım’da oturuyor” şeklinde konuştu.  Yıldırım’ın çok önemli bir potansiyele sahip olduğunun açıkça ortada olduğunun altını çizen Edebali, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde 3 başlıkla yer alan Yıldırım’ın geleceğe emin adımlarla ilerlediğini de sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0