banner101

BURSA'DA SEL FELAKETİ OLDU AMA MİLLETİN VEKİLLERİ ORTADA YOKTU!

  

 

2020 yılında, Dünya olarak hakikaten enteresan bir yıl geçirmeye devam ediyoruz.

Daha yılın ortasındayız ama felaketler ara vermeden yağmaya devam ediyor.

İşte size bu yılın ilk 6 ayında başımıza gelen bazı olayların notları;

AVUSTURALYA YANGINI

Avustralya’da başlayan, Eylül’de hafif seyreden yangın, 2020 yılının Ocak ayında adeta koşmaya başladı. Belirtilen rakamlara göre yangında, 11 milyon hektar alan yok oldu. 1,25 milyar hayvan ise yanarak can verdi.

ÇEKİRGE İSTİLASI

Afrika’da başlayan çekirge istilası tüm tarım alanlarını talan etti ve gıdaları tüketti. Afrika’dan İran ve Irak’a kadar gelen çekirgeler son olarak Hatay’da görüldü.

KARINCA İSTİLASI

Hindistan ve Pakistan’da başlayan karınca istilası da, Irak’a kadar geldi. Tüm bu çekirge ve karınca istilası bazı inanışlara göre kıyamet alameti olarak algılandı.

KASIM SÜLEYMANİ’NİN ÖLDÜRÜLMESİ

İran Devrim Muhafızları’nın Lideri Kasım Süleymani, ABD tarafından öldürüldü. Süleymani’nin cenazesinde meydana gelen izdihamda hayatını kaybedenler oldu.

YARASA İSTİLASI

Avustralya’nın Ingham kasabasını yarasalar işgal etti. Yarasa sayıları kasabadaki insan sayılarını katladı.

İDLİB’DE 62 ASKERİMİZİN KARARGÂHA SALDIRI SONRASI ŞEHİT EDİLMESİ

İdlib’den yüreğimizi yakan haber aldık. Ateşkes antlaşmasına uymayan Rusya ve Suriye Rejim Ordusu, karargâhımıza saldırarak 62 askerimizi şehit etti.

UKRAYNA UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

İran, Ukrayna yolcu uçağını, ABD füzesi sanarak düşürdü.

KOBE BRYANT VE KIZININ TRAJİK ÖLÜMÜ

NBA efsanesi Kobe Bryant ve kızı helikopterlerinin düşmesi sonucu hayatlarını kaybettiler.

ELAZIĞ VE MALATYA DEPREMİ

Elazığ’da meydana gelen 6.82’lik deprem, Malatya’ya kadar etkisini gösterdi ve 44 vatandaşımız hayatını kaybetti.

SABİHA GÖKÇEN UÇAK KAZASI

Pegasus Havayolları’nın, İzmir-İstanbul seferini yapan uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş sırasında pistten çıktı. Uçak üçe bölündü.

ÇİN VİRÜSÜ (KORONA VİRÜSÜ)

Hayvanları canlı canlı yiyen Çinliler nedeniyle, Çin’in Wuhan kentinde canlı hayvan pazarında ortaya çıkan Koronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Hala binlerce kişi hayatını kaybetmeye devam ediyor. Tüm dünyada OHAL ilan edildi ve ekonomi durma noktasına geldi.

Virüsün yayılmasında bir başka etkende, sınırları bir süre kapatalım diyen ABD Başkanı’nın ırkçılıkla suçlanıp, İtalya’da Çinliler’e Sarılın Etkinliği’nin düzenlenmesi oldu.

Ülkemizde de halen bu virüs ile mücadele devam etmekte ve bu yılın sonuna kadar sürmesi beklenmekte.

AÇ KALAN MAYMUNLAR ŞEHRİ BASTI

Tayland’da koronavirüs nedeniyle aç kalan maymunlar şehre indi. Yiyecek bulamayan yüzlerce maymun, şehre inerek saldırganca yiyecek aradı.

Daha yıl bitmeden, Haziran ayında bile felaketleri yaşamaya devam ediyoruz.

İşte bu hafta sonu, Bursa'nın Kestel İlçesi, Dudaklı Mahallesi’nde yaşanan sel felaketinde, maalesef bazı vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik.

Son rakamlara göre 5 vatandaşımız hayatını kaybetti ve kayıp olan 1 kişinin de bulunması için tüm ekipler yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Ama bu sıkıntılar ve sorunlar yaşanırken, Bursa siyasetinde insanı hayretler içersinde bırakacak bazı olaylar yaşandı.

Bunları yazmak istemezdim ama, Bursa’da kendi seçim bölgesinde bir sel felaketi olmuş ve bazı siyasi partilerin Milletvekilleri felaket sonrası, felaket yaşanan bölgede yok.

Şaka gibi....
Bu nasıl akıl tutulması anlamıyorum!

Malum bu olayın gerçekleştiği günün Pazar olması sebebiyle,  Milletvekillerinin çoğunun Bursa’da olduklarını biliyoruz.
Ama ne yazık ki, bu felaket sonrası olay yerinde BURSA'nın ne bir Bakanını, ne de AK Parti’nin bir Milletvekilini göremedik.
Hani nerede MHP ve İyi Parti’nin Bursa Milletvekilleri?
Hani Bursa’nın sahipsiz olduğunu biliyorduk ta, bu kadar olduğunu bilmiyorduk.

Gerçi CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun, olay yerine geldiğini sonradan öğrenmiş olduk.

İşin garip tarafı, bu sel afeti olduktan sonra, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 22:30’da, olay yerinde inceleme yaparken, özellikle AK Parti’nin Bursa Milletvekillerinin o esnada olay yerinde olmaması ciddi tepkilere neden oldu.

Yine bu programa katılamayan iktidar partilerinin Milletvekillerinden bazıları ne enteresan ki, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin o gün gündüz düzenlediği Uçurtma Şenliği’ne katılmıştı.

Ama ne hikmetse, akşam yaşanan felakette Milletvekillerinin sahada olmaması eleştiri konusu oldu.
Allah’tan o gece Cumhurbaşkanı'nın talimatlarıyla İÇİŞLERİ BAKANI Süleyman Soylu’nun Bursa’ya geleceği haberi herkesi teyakkuza geçirdi.

İçişleri Bakanı Ankara’dan Bursa’ya 1-2 saatte gelmesine rağmen, AK Parti Bursa Milletvekillerinin, Bakan Süleyman Soylu ile birlikte kameralar karşında olması da birileri tarafından bazı vekiller tirübünlere oynuyor yorumları yapıldı.

Yani iktidar partisinin Bursalı siyasetçileri, iyi bir sınav vermedi.

Gerçi yine bu üzücü olay sonrasında, Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin burada olması da önemli bir konuydu.

Bakan Pakdemirli Bursa’daki açıklamalarında, tarımdan zarar gören çiftçilere 2 trilyonluk bir destek yapılacağı sözünü verdi.

Ama bana gelen şikâyetlere göre bazı çiftçilerin, özellikle tarım sigortalarının yüksekliği ile ilgili ciddi eleştirileri vardı.

Malum çiftçilerimiz, ekonomik sıkıntılardan dolayı bırakın arsalarını sigorta yaptırmalarını, mahsullerini ekmek için bile paralarının olmadığını söylüyorlardı.

Bu konuyu da aktarmak istedim…
 

Ha birde olay yerinde olmayan bazı vekillerin, o gün Bursa'da olup bazı fotoğrafları çekip sosyal medyadan paylaşması da eleştiri konusu oldu.

Gerçi herkesin bir mazereti olabilir,
Ama birazda empati yapmak lazım!
Şayet bu sel felaketinin olduğu yerde sizin yakınınız veya akrabanız olsaydı ne yapardınız?
Bunları da düşünmek lazım.

Evet yaşadığımız bu acı tecrübe ile, doğanın insanoğlunun her zaman bir adım önünde olduğunu görmüş olduk.

İşte bu kapsamda yerel yönetimlerinde, başta doğal afetler olmak üzere deprem, sel, yangın, vs gibi konularla ilgili her zaman gerekli çalışmaları yapmaları gerekiyor.

Malum Bütün Şehir Yasası çıktıktan sonra, Bursa genelinde de alt yapı çalışmaları noktasında tüm yetki Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.

Ama her zaman özellikle alt yapıların yenilendiğini, trilyonların yer altına gömüldüğünü söyleyen başta Başkan Alinur Aktaş’ın, bu yaşanan felakette iyi bir sınav vermediğini iletelim.

Demek ki bir yerlerde hala sıkıntılar, eksiklikler var.

Bu kapsamda Buski, Bursa’nın tüm alt yapısındaki eksiklikleri acilen bulup çözmelidir.

Gerçi bazı ilçe belediyeleri içinde, alt yapıda ciddi sıkıntıların olmasından dolayı, bana şikâyetlerin geldiğini aktarayım.

İnşallah bu yaşanılan kötü musibetten gerekli dersleri almışızdır.

Yoksa her pisliği halının altına süpürmeye devam etmek, yarın bizleri daha büyük sıkıntılara sokacaktır.

Hz. Ömer’in dağda kaybolan bir koyunun hesabından, kendisinin sorumlu olduğunu söylemesi önemli bir yönetici bakışıdır.

Yoksa hayatını kaybeden vatandaşlarımızın hakkını hiçbir yönetici ödeyemez.

Bana göre bu şehri yöneten başta belediye başkanları ve yerel yöneticiler bu anlamda ivedilikle tüm olasılıkları masaya yatırarak, şehrin tüm sıkıntılarını ve sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışmalıdırlar.

Başta alt yapı olmak üzere, derelerle ilgili ıslah veya güçlendirme çalışmaları yapılarak, daha yaşanabilir bir şehir için herkes üstüne düşeni yapmalıdır.

Ayrıca ülkemiz bir deprem bölgesidir.

Bu kapsamda da özellikle ülkemizde, 1999 yılından önce yapılan konutların yıkımı ve deprem sonrası toplanma yerleri ile ilgili tüm çalışmaların, tatbikat yapılarak acil uygulanması gerekmektedir.

Bursa’da önemli bir deprem bölgesi olduğu için, bununla ilgilide gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Yoksa yarın çok geç kalınabilir.

Bizden söylemesi….

Takdir Bursa’yı yöneten siyasetçilerindir.

Maazallah yarın bu yazdıklarımız yaşanırsa, kimse bu yükün altından kalkamaz.

İşte bu kapsamda son olarak Bursa'nın Kestel ilçesinde sağanak yağış sonrası oluşan sel felaketinde hayatını kaybeden 5 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Felaketten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun, devletimize zeval vermesin inşallah.

Selam ve Dua ile,

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0