banner102

BURSA'DA KAÇAK YAPI VE KENTSEL DÖNÜŞÜM NEREYE GİDİYOR?

Bu yazımda Bursa yereli ile ilgili önemli bir konuyu gündeme getireceğim. Kaçak yapılaşma ve ucube binaları sizlere anlatacağım. Artık Bursa eski Bursa değil. Eski Bursa’da YEŞİL BURSA vardı. Maalesef günümüzde YEŞİL BURSA BETON BURSA’YA dönüştü. Her geçen gün yüksek katlar kentin siluetini bozmaya devam ediyor. Bununla birlikte doğanın dengesi de bozuluyor.  Rüzgârın geliş gidiş istikametini yüksek binalar ile kapatıyoruz. Bursa’da kaçak ve çarpık yapılaşma ile ilgili ivedilikle yapılması gereken, sağlıklı bir kentsel dönüşüm. Daha önceki yazılarımda da sürekli gündeme getirmiş olduğum başta İznik olmak üzere kaçak yapılaşma son sürat devam ediyor. Tarım arazilerine yapılan kaçak işyerleri, kaçak villalar ile ilgili hem yazılar yazdım hem haberler yaptım. Geldiğimiz nokta da ise bazı binalar ise sanki kaçak değilmiş gibi yerinde duruyor.

Tüm bu yaşananlara ilaveten yine ben önemli bir konuyu gündeme getirmiştim. İznik’in Derebent Mahallesinde, 16 dönümlük bir tarım arazisi Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile imara açılıyor. Üstelik bu yerin sahibi de topluma örnek olması gereken Bursa Şehir Gazetesi imtiyaz sahibi Nezir Asaroğlu çıkıyor. Kendisi susuz tarım yapacağı açıklamaları ile bu araziyi gündemden düşürmeye çalışırken Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi jet hızında bir kararla araziyi imara açıyor. Sonrasında bu dosya İznik Belediyesi’ne gidiyor. İznik Belediyesi’nde ise 8’e 7 ret kararı ile imara açılmıyor. Kurumların görüşleri alınmadığı için reddediliyor. Ben gelecek nesillere yeşil bir Bursa kalması için tarım arazilerinin korunmasından yanayım. Geleceğin dünyasını tarım ve suyun şekillendireceğini düşünüyorum. Özellikle pandemi süreci ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Birileri servetlerine servet katacak diye Bursa’nın geleceğinin mahvedilmesine izin vermem.

İznik’te ki Nezir Asaroğlu’nun imar çıkartmak istediği tarım arazisin de sürekli ilişkiler ağı ortaya çıkıyor. Nezir Asaroğlu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile üniversite yıllarından arkadaş. Ben bu konuyu Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getirince konu ulusal medyaya da taşınmıştı. Bu haberler sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nezir Asaroğlu ile ilgili olarak ‘’ben o kişiyi tanımam, bir bardak çay içmişliğim bile yok’’ demişti. Bursa kamuoyu bu açıklamaya sadece güldü geçti. Kaçak yapılaşma İznik Belediye Başkanı Mehmet Kaan Usta’nın da başarısız olduğu bir konu. Onunla ilgili de vahim bir iddia var. Kendi babasından kalma evin 2. Ve 3. katının da kaçak olduğu iddia ediliyor. Kendisi bu iddiaları reddediyorsa, gazetemizin sütunları ona her zaman açıktır. Ayrıca İznik’te tarım arazilerine yapılan kaçak taş evlerin internet ortamında satılarak haksız kazanç sağlandığı iddiaları da düşündürücü boyutlarda. 300 bin liraya mal edilen taş evlerin 3-5 milyon liraya satıldığı da iddialar arasında. Nezir Asaroğlu’nun okyanus ötesi ile de olan bağlantısı dikkatleri çekiyor. Kendisi Bursa medyasında Amerika’da ki terörist elebaşını ziyaret eden tek isim. O dönemlerde kendisinin Fathullah Gülen’e laf ettirmem tweetleri sosyal medya da dolaşıyordu. O dönemde kendisinin FETÖCÜ olduğunu herkes biliyordu. Kendisi beni tehdit ettiği, bana hakaret ettiği için 3 ay hapis cezası da almıştı.

YEŞİL BURSA NASIL OLACAK?

Şimdi AK Parti’de Bursa İl Başkanı değişti. Ayhan Salman gitti, yerine Davut Gürkan geldi. Efkan Ala’da genel başkan yardımcısı olarak bir anlamda abi olarak Bursa’ya gelmiş oldu. Beklentiler büyük olmasına rağmen Bursa’da değişen çokta bir şey olmadı.

Nezir Asaroğlu’nun yeri ne olacak?

 Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gelirse geçecek mi?

MHP buna onay verecek mi?

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ne söyleyecek, orada kişiye özel bir imar değişikliğine izin verecek mi?

Bursa’nın pek çok yerinde garibanın küçük kaçak yerleri yıkılırken, bu işi zenginleşme kapısı haline dönüştürmüş kişilerin kaçak yapılarına karşı neden bir şey yapılmıyor?

Bursa BETON BURSA olmaya devam edecek mi?

Bedeli her ne olursa olsun, Ben Bursa’nın ve Bursalının hakkını korumaya devam edeceğim.  Bu konularla ilgili çok farklı iddialarda var. Bu iddiaları da önümüzdeki günlerde gündeme getireceğim. İznik Belediye Başkanı ile ilgili birçok iddia var. Bursa’da enteresan şeyler olmaya devam ediyor. Ben gazeteci olarak Anayasal hakkımı kullanıyorum. Anayasa’nın 123. Maddesini yerine getirmeye çalışıyorum. Basın ve ifade özgürlüğü kapsamında kimseye hakaret etmeden sorular soruyorum.  Sorduğum sorulara karşı cevap hakkı herkesin var.

Selam ve DUA ile

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0