banner102

BTTDD BURSA ŞUBESİNE KAYYUM İDDİALARI DOĞRU MU?

Bursa’dan uzaklaşınca Ankara’ya gidince biribirinden önemli haberlere ve bilgilere ulaşmanız çok zor olmuyor.

Ayrıca Bursa’dan geliyorum deyince Ankara’da size Bursa ile ilgili haberleri de sormadan gecmiyorlar.

İşte bu analamda Ankara'da gazetede çalışırken yeni bir okurum bana ulaşarak bazı bilgi ve belgelerle ilgili bana haber verdi.

Bu haberin içeriğinde BTTDD Genel Merkezinin Bursa Şubesi için aldığı şok kayyum ataması olayını bana anlattı.

Evet evet BTTDG Genel Merkezi Bursa Şubesini lav ederek kayyum atamasının yapıldığı ve 02.06.2021'da resmi dernekler masası kanalıyla yazı gönderilmesine rağmen atama yapılmadığını aktarıldı.

Ama işin enterrsan tarafı ise aradan aylar geçmesine rağmen koskoca BTTDD Genel Merkezi bu kararı almasına ve 6 kişilik kayyum listesi belli olmasına rağmen halen mevcut yöneticiler bu kararı uygulamadıkları ve suç işledikleri iddia ediliyor.

İşte BTTDD Genel Merkezin aldığı bu kararlar başta Bursa Valiliği ve Bursa Dernekler İl Müdürlüğüne gitmesine rağmen iddilara göre Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa eski Şube Başkanlığıda yapan şimdiki eski Başbakan Yardımcısı,Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun müdahil olduğu iddia ediliyor.

Peki BTTDD Genel Merkezi Bursa Şubesi Başkanı BTTDD Dr. Ali Eminlatif'i ve yönetimini neden görevden aldı?

İşte bu sorunun cevabı çok önemli!

Bursa Şube Başkanı ve yönetiminin alınmasıyla ilgili BTTDD resmi internet sitesinde uzunca bir açıklama yapılmış.

Ben sadece sizin anlayacağınız şekilde kısa ve olarak konuyu açıklayarak yazımı tamamlayacağım.

Bu açılmada söylendiğine göre, benim anladığım ;

-Fetö terörist örgütüne üye olunan bazı kişilerin tekrardan üye olarak alınarak paralar alınması,

-Cumhurbaskanı TL kampanyası başlatmasına rağmen Bursa Şubesi nakit paralarını Dövize çevirerek banka hesaplarında tutulması,

-Yine Bursa Şubesine 185 bağışının yardım ettiği ve bu verilen palardan sadece 23 tanesinin dernek defterinde kayıtlı olduğu ama diğer paraların nerde olduğu belli olmadığından,

-Yine Bursa Şubesinin tarafından ramazan ayında ve pandemide yüzlerce erzak kolisi dağıtıldı diye haber yapılmasına rağmen dernek defterinde hiç bir kaydın olmaması,

İşte bu olayların kayıtsız ve hukuksuz yapıldığından dolayı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği ve Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Av.Necmettin Hüseyin 75 yıllık tarihi olan derneğe yapılan bu olaylardan dolayı konuyu mahkemeye intikal edeceğini açıkladı.

Bakalım bu yaşanan olaylardan sonra BTTDD Genel Merkez tarafından başta atanan 6 kişi ne zaman kayyum olarak derneğin başına geçecekler ?

Ve en önemli ise yine Bursa Milletvekili olan Avukat olan Hakan Çavuşoğlu bu olaylardan karşında neler yapacak veya ne açıklamlarda bulunacak merak ediyorum.

Velhasıl kalem bu iddialar ve olaylar daha çok su götürür bizden söylemesi.

Bu yaşanan olaylarda Batı Trakya camiasına da yakışmadığını ifade etmek isterim.

İnşallah bu hatadan vazgeciler ve doğru adımlar atılmaya başlanır!

Not:Derneğin resmi saygımdan yazılan notları sizlere fotoğraf olarak atıyorum.

//www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/kamuoyuna-zorunlu-aciklamamizdir.html?fbclid=IwAR1IMmNIAnE-DVDJ8-kvCVonE-ZA9Zd1_rixkrBoH_wk_g4Wl2f9o2iYDN8

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0