MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada hem uluslararası gelişmelere hem de Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. MHP'nin sahadaki çalışmalarına değinen Bahçeli, 24 Ekim 2025’te başlatılan “Hayırlı Günler Komşum Ziyaretleri” ile “Derdin Derdimizdir Sohbet Toplantıları” kapsamında 81 il ve 953 ilçede toplam 210 bini aşkın program gerçekleştirildiğini açıkladı.

Cansu Durkun Abalı, Browista Türkiye 2026–2027 Kongre ve Yarışmasını Aralık Ayında Gerçekleştirme Kararı Aldı
Cansu Durkun Abalı, Browista Türkiye 2026–2027 Kongre ve Yarışmasını Aralık Ayında Gerçekleştirme Kararı Aldı
İçeriği Görüntüle

Küresel gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, dünyanın ciddi bir kriz ve gerilim döneminden geçtiğini belirterek, uluslararası sistemin “ağır yaralı” olduğunu ifade etti. Orta Doğu’daki çatışmalara dikkat çeken Bahçeli, İsrail’in politikalarını sert sözlerle eleştirerek, bölgedeki istikrarsızlığın küresel riskleri artırdığını söyledi.

ABD’nin Orta Doğu politikalarına da değinen Bahçeli, bu yaklaşımın bölgesel gerilimleri derinleştirdiğini savundu. Enerji hatları, deniz yolları ve küresel ticaretin tehdit altında olduğunu belirten Bahçeli, savaşın yayılması halinde ekonomik ve insani maliyetlerin artacağı uyarısında bulundu.