Teröristlerin 300 metrelik 'televizyonlu' tünelini AA görüntüledi

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait tünel ve mevziler, AA ekibince görüntülendi. Tünellerde televizyon dahi bulunması dikkati çekti.

Teröristlerin 300 metrelik 'televizyonlu' tünelini AA görüntüledi
banner98
 Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'in kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ele geçirilen terör örgütü PYD/PKK'ya ait tünel ve mevziler, Anadolu Ajansı (AA) ekibince görüntülendi.

TSK tarafından hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin civarında PKK/KCK/PYD-YPG ile DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak için 20 Ocak Cumartesi günü saat 17.00'de başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı" sürüyor.

Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak yürütülen harekat kapsamında, terör hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Televizyonlu tüneller

Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusuna bağlı güçler, Afrin'in batısından ilerleyişlerini sürdürüyor. Harekat kapsamında temizlenen bölgelerdeki terör örgütü PYD/PKK mevzileri dikkati çekiyor.

AA ekibi, Afrin'in batısında PYD/PKK üyesi teröristlerce kullanılan mevzi ve tüneli görüntüledi.

Betondan inşa edilen yaklaşık 90 santimetre kalınlığında, 1,5 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğindeki tünelde televizyon dahi bulunurken teröristler kum ve taşlarla kapladıkları bu yapılar sayesinde olası hava harekatlarından korunmaya, buralardan Mehmetçik'e saldırmaya çalışıyordu. 

Farklı bölümlerden oluşan 300 metre uzunluğundaki tünelde gözetleme ve saldırı için küçük koruganlar bulunuyor. Tünelin belli bölümleri kum torbalarıyla güçlendirilmiş mevzilere açılıyor.

Aydınlatmanın çekilen elektriğe bağlı lambalarla sağlandığı tünelde havalandırma bölümleri görülüyor. Tünelde teröristlerce mutfak olarak kullanılan bir alan yer alırken bir başka bölümde ise uydu yayınlarının izlenebildiği televizyon bulunuyor.

Silindir mevziler 

Kontrol altına alınan bölgede teröristlerce kullanılan silindir şeklinde mevziler de yer alıyor. Dışarıdan belli olmaması için tünellerin ve söz konusu mevzilerin üzerini taş ve kumlarla kapatan teröristlerin buralardan hudut hattını ve buralardaki Mehmetçik'i gözetlediği belirtiliyor.

Silindirik mevzinin şeklinden dolayı daha zor belli olduğu ve olası atışlar için hedef küçülttüğü ifade ediliyor. 

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2018, 10:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0