banner101

Malatya’da 13 Ev Heyelandan Dolayı Boşaltıldı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Karanlıkdere köyü Gücük mezrasında sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle 13 ev boşaltıldı.Doğanşehir ilçesine bağlı Karanlıkdere köyü Gücük mezrasında sabah saat 09.30’da meydana...

Malatya’da 13 Ev Heyelandan Dolayı Boşaltıldı
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Karanlıkdere köyü Gücük mezrasında sabah saatlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle 13 ev boşaltıldı.
Doğanşehir ilçesine bağlı Karanlıkdere köyü Gücük mezrasında sabah saat 09.30’da meydana gelen heyelan 13 evin boşaltılmasına neden olurken, köyde büyük korku yaşandı. Bahçelerinde çalışan iki köylü, yaklaşık 2 kilometre boyunca toprakla beraber sürüklendi. Sürüklenen vatandaşları baraj inşaatında çalışan işçiler kurtararak, Gölbaşı Devlet Hastanesi’ne götürdü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından köy güvenlik çemberine alındı.
Köy Muhtarı Mustafa Kubat, meydana gelen heyelandan dolayı evlerine giremediklerini söyledi. Köyün altından geçen çay ile köyün arasının 3 kilometre olduğunu belirten Kubat, "Akşam saatlerinde toprakta yarılma oldu. Köy korucuları jandarma karakoluna haber verdi. Jandarma gelip inceleme yaptı, bize köyü boşaltmamızı söylediler. Doğanşehir Belediye Başkanına, Jandarma Komutanına haber verdik. Sabah saat 09.30’da yavaş yavaş toprak kayması başladı, saat 10.00 gibi de büyük bir gürültü geldi. Biz evlerimizden kaçtık, köyümüzün büyük bir bölümü karayolunun kenarından geçen çaya kadar aktı. Allah’a şükür herhangi bir can kaybımız yok. Hayvanları serbest bıraktık. Evlerimiz şu an kullanılamayacak durumda, köyün altından çıkan su köyümüzün toprağını santim santim götürüyor" dedi.
Heyelan bölgesine gelerek incelemelerde bulunan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise, "Elimizden ne geliyorsa yapacağız, insanlarımıza yardım edeceğiz. Köylülerimizi zemini sağlam olan bir yere nakledeceğiz. Teknik elemanlar geliyor. Jeoloji mühendisleri geliyor. AFAD ekiplerimiz yoldalar, mühendislerimizin verecekleri rapora göre köyün taşınıp taşınmayacağına karar verecekler. Allah’a şükür hiçbir vatandaşımıza bir şey olmadı. Biz ne gerekiyorsa yapacağız. Vatandaşlarımızı kesinlikle mağdur etmeyeceğiz" diye konuştu.
Köylüler, akşam saatlerinde başlayan toprak kaymasında sabah saatlerinde büyük bir gürültü yaşandığını ve korku ile evlerinden kaçtıklarını belirttiler.
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2015, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0