"Kurmaylık Sınavı Soruları Yemin Ettirilerek Verildi"

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili hazırlanan iddianamede, F-16 jet uçaklarını kullanan şüphelilerden eski pilot üsteğmen Müslim Macit’in, 2015 yılı Aralık ayında kurmaylık sınavı sorularının kendisine örgüt ağabeyleri tarafından yemin ettirilmek suretiyle şifreli SD kartta verildiğini belirtiği yer aldı.

banner98
 15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. İddianamede ifadesine yer verilen, suç tarihinde Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda pilot üstteğmen olarak görev yapan Müslim Macit’in öğrencilik yıllarında örgüt mensubu kişilerle görüştüğü, onların yönlendirmesiyle askeri liseleri tercih ettiği ve örgüt evlerinde kalarak; örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in vaazlarını dinlediği, kitaplarını okuduğu ve maaşının yüzde 15’ini himmet olarak örgüte verdiği belirtildi.

YEMİN ETTİRİLEREK SORULAR VERİLDİ

2015 yılı Aralık ayında kurmaylık sınavı sorularının kendisine örgüt ağabeyleri tarafından yemin ettirilmek suretiyle şifreli SD kartta verildiğini ve karttaki sorulara çalıştığını kaydeden Macit, sınavda aynı soruların çıktığını ve 88 puan alarak kurmay subay olduğu ifade etti.

Macit, darbe günü Akıncı Üssü’nde mesainin erken bittiğini, darbe faaliyetine katılacak subayların üste kaldığı, görev verilmeyenlerin ise erkenden evlerine gönderildiğini ifade etti. Asker yönetici şüphelilerden Hakan Karakuş’un katılımıyla Akıncı Üssü’nde brifing salonunda toplantı düzenlediklerini, toplantıda darbe gecesi bomba atılacak hedeflerin koordinatlarını tespit ettiklerini ve akıllı mühimmatın atılması için gerekli olan kriptoları uçaklara takılan DTC’ye yüklediklerini söyledi. Macit, darbeden bir gün önce de Mehmet Fatih Çavur’un lojmandaki evinde Adem Kırcı ve Mehmet Çetin Kaplan ile birlikte darbeye hazırlık toplantısı yaptıklarını açıkladı.

İddianamede Macit’in, 16 Temmuz tarihinde saat 06.19’da ASLAN-6 kodunu kullanan F-16 uçağı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşağı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki otoparka toplam 2 adet MK-82 bombası atarak, bombalama sonucunda 15 kişiyi şehit ettiği, 7 kişiyi de yaraladığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 23:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0