Elazığ’daki Patlama

Elazığ’ın Palu ilçesi kırsalında meydana gelen ve baba ile 2 çocuğunun öldüğü patlamanın şiddetini, patlama sırasında açılan 3 metre genişliğindeki 1,5 metrelik çukur gözler önüne serdi. Patlamayla ilgili valilik tarafından yapılan...

Elazığ’daki Patlama
banner98
Elazığ’ın Palu ilçesi kırsalında meydana gelen ve baba ile 2 çocuğunun öldüğü patlamanın şiddetini, patlama sırasında açılan 3 metre genişliğindeki 1,5 metrelik çukur gözler önüne serdi. Patlamayla ilgili valilik tarafından yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre olayın terör bağlantılı olmadığı ifade edildi.
Olay, saat 17.00 sıralarında Palu ilçesi Bozçanak köyü Hanönü mezrasında meydana gelmişti. Baba Çetin Yıldırım (33), çocukları Ensar (9) ve Ecrin Yıldırım (3) ile birlikte el arabası ile tali yol kenarında bulunan su menfezine çöp dökerken patlama meydana gelmişti. Patlamada baba ile 2 çocuğu olay yerinde hayatını kaybetmişti.
Elazığ İl Jandarma Komutanlığı tarafından olay yerine sevk edilen olay yerin inceleme ekipleri 3 saat süren çalışmasını tamamladı. İncelemenin tamamlanmasının ardından baba ile 2 çocuğunun cansız bedeni ambulanslarla otopsi yapılmak üzere Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. jandarmanın olay yerinden ayrılmasının ardından köylüler, olay yerini yakından inceledi. Patlamanın olay yerinde 3 metre genişliğinde 1,5 metreden fazla derinlikte çukur açması dikkat çekti.
Öte yandan, Baba Çetin Yıldırım’ın eşi ve çocukları ile hafta sonu tatilini geçirmek için annesinin evine geldiği, çevrede bulunan çöpleri toplayarak el arabasıyla menfeze dökerken meydana geldiği ileri sürüldü.
İLK İNCELEME TERÖR OLMADIĞI YÖNÜNDE
3 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlama ile ilgili Elazığ Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada," Elazığ’ın Palu İlçesi, Bozçanak Köyü, Hamam (Hanönü) Mezrası yolu üzerinde 13 Haziran 2015 günü saat 17:00 sıralarında meydana gelen patlama neticesinde, adı geçen mezrada Çetin Yıldırım, ile çocukları Ensar ve Ecrin Yıldırım adlı vatandaşlarımız olay yerinde hayatlarını kaybetmiştir. Olayın hemen akabinde bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerimizin yaptıkları ilk inceleme neticesinde, patlamanın bir terör hadisesi olmadığı kanaatine varılmıştır. Palu Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili adli soruşturma başlatılmış olup, olayın sebebi ile ilgili daha somut bilgilere ulaşıldığında kamuoyu ile de paylaşılacaktır.Olayda vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" denildi.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2015, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0