banner101

Chp İl Başkanlığı’na Polis Baskını

CHP Genel Merkezi’nin 17-25 Aralık tarihlerini ’Yolsuzluk Haftası’ olarak ilan etmesi üzerine partinin Kocaeli İl Başkanlığı’na asılan “Hırsız var” yazılı pankart, mahkeme kararı ile partiye gelen polis ekipleri tarafından indirildi....

Chp İl Başkanlığı’na Polis Baskını
CHP Genel Merkezi’nin 17-25 Aralık tarihlerini ’Yolsuzluk Haftası’ olarak ilan etmesi üzerine partinin Kocaeli İl Başkanlığı’na asılan “Hırsız var” yazılı pankart, mahkeme kararı ile partiye gelen polis ekipleri tarafından indirildi. Polisler parti binasında arama yaptı.
CHP’nin Kocaeli İl Başkanlığı’na üzerinde “Hırsız var” yazılı pankart asılmıştı. Akşam saatlerinde il başkanlığı binasına gelen polis ekipleri asılı pankartı savcılıktan alınan arama kararı ile parti binasına girerek kaldırdı. Parti binasına polis ekiplerinin geldiğini haber alan parti yöneticileri de il binasına geldi. CHP’li yöneticiler ilk olarak parti avukatını beklediklerini ve arama kararını görmeden, parti kapılarını açmayacaklarını söyledi. Polis ekipleri parti binasındaki pankartı indirmek ve benzer başka pankartların olup olmadığını tespit etmek amacıyla arama yapmak için parti binasına girerek arama yaptı.
Öte yandan il binası önünde toplanan CHP Gençlik Kolları üyeleri polislere “Burası siyasi bir kamu kurumudur” sözleriyle tepki gösterdi. Polis ekipleri il yöneticileriyle birlikte il başkanlığının bulunduğu kata çıkarak pankartı indirdi ve konuyla ilgili tutanak tuttu. Polis ekipleri tarafından parti binasında aramalar devam ederken, CHP’li gençler parti binası önünde söz konusu pankartın benzeri ve dövizlerle sloganlar atarak yaşananları protesto etti. Parti binasındaki işlemlerin ardından polisler binadan ayrıldı.
Konuyla alakalı olarak il başkanlığında açıklama yapan il sekreteri Cihat Altunyuva, “Bilindiği üzere genel merkezimiz tarafından 17-25 Aralık yolsuzluk haftası olarak ilan edildi. Biz de buna uygun olarak bir pankart astık. Polis ekipleri ellerindeki mahkeme kararıyla il binasına geldi. Bize getirdikleri kararı avukatlarımız inceledi. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan bir parti olduğumuz için, polis ekiplerinin pankartı indirmesine izin verdik. Ancak AK Parti’nin astığı pankartlara göz yumulması ve bizlerin astığı pankartların indirilmesi uygulanan çifte standardı gözler önüne sermektedir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 07:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0