Çeltik Arazilerini Sel Vurdu

Çorum’un Laçin ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel çeltik arazilerini vurdu.İlçeye bağlı Gözübüyükler ve Gökgözler köylerine ait tarım arazilerini basan sel, ekili ürüne zarar verdi. Akşam saatlerinde başlayan...

Çeltik Arazilerini Sel Vurdu
banner98
Çorum’un Laçin ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonucu oluşan sel çeltik arazilerini vurdu.
İlçeye bağlı Gözübüyükler ve Gökgözler köylerine ait tarım arazilerini basan sel, ekili ürüne zarar verdi. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ve dolu kısa süre sonra sele dönüştü. Gözübüyük deresinden gelen sel buğday ve çeltik ekili araziye taşıdığı balçık ve kum ekili arazileri yerle bir etti.
Sel sularının sulama borularını sökerek arazi içlerine kadar taşıdığı görüldü. Sel nedeniyle Çorum-Osmancık yolunun bazı kısımlarını tamamen kapanırken, trafik akışında zaman zaman aksama meydana geldi.
Yaklaşık 400 dönüm arazinin selden etkilendiğini söyleyen Gökgözler Köyü Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Irdel, “Gözübüyük deresinden gelen sel kısa sürede araziyi batırdı. Hasar tespiti için henüz bir başvuruda bulunmadık. Sel baskını yaşanan araziler Osmancık ilçe sınırlarında, konu ile ilgili Osmancık Ziraat Odası Başkanını bilgilendirdik. Gözübüyük köyünde de etkili olan dolu buğday ekili tarlaların yanı sıra sebze ve meyve bahçelerine de çok zarar verdi” dedi.
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0