banner101

Bakan İslam’dan, Madenci Çocuğuna Forma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek’teki madende hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özcan’ın 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf’a, Galatasaray forması hediye etti.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karaman’ın...

Bakan İslam’dan, Madenci Çocuğuna Forma
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek’teki madende hayatını kaybeden işçilerden Mehmet Özcan’ın 5 yaşındaki oğlu Ömer Asaf’a, Galatasaray forması hediye etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden kazasında ölen madencilerin ailelerine taziye ziyaretini sürdürdü. Bakan İslam, ziyaretleri kapsamında madende hayatını kaybeden Mehmet Özcan’ın ailesiyle de görüştü. Mehmet Özcan’ın ailesine başsağlığı dileklerinde bulunan Bakan İslam, işçileri arama-kurtarma çalışmaları sırasında yapılan bir haberde "Babama Galatasaray maçı var dersek madenden çıkar" diyerek yürekleri burkan 5 yaşındaki Ömer Asaf’a babasının ve kendisinin tuttuğu takım olan Galatasaray forması hediye etti.
"BİR DAHA BÖYLE BİR FACİA YAŞAMAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin aileleriyle görüştükten sonra Güneyyurt Belediyesi’ni de ziyaret etti.
Bütün taziye evlerini ziyaret ettiğini söyleyen Bakan İslam, "Büyük bir üzüntü geçirdi bölgemiz tekrar başsağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle bir acı göstermesin inşallah hiç birimize. Memleketimize de sizlere de bize de... Böyle bir acı görmeyelim bir daha inşallah. Bunu yaşamamak için elimizden geleni yapıyoruz devlet olarak. Madencilik konusuna tekrardan eğildik. Aslında bakarsanız tedbirler konusunda denetimler konusunda yasalarımız mevcut ama bu yasaların uygulanışıyla alakalı hataların olduğunu görüyoruz. Kanunlar her zaman pratik hayata olduğu gibi ya da istendiği gibi geçmeyebiliyor. Bunlar konusunda ne yapılabilir düşüncesiyle yeni çalışmalar yaptık. Hem enerji bakanlığımız hem çalışma bakanlığımız. Yeni yasalarımız geliyor. Çok daha sıkılaştırılacak inşallah hem denetimler hem kontroller. Bir daha böyle bir faciayı yaşamamak için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki madenler bizim ülkemizin serveti. Bu madenleri çıkarmamaz lazım ama insanı şartlarda tam güvenlik içerisinde tam randımanlı çıkarabiliyorsak çıkarırız. Çıkaramıyorsak başka şeyler düşünürüz. Tabii bu bölgede tarımda yapılabilir başka şeylerde olabilir, insanımız çalışkan. Bir taraftan madenle meşgul oluyor bir taraftan hayvancılık yapıyor. Keçi sürüsü olan arkadaşlarımızla karşılaştık evleri gezerken. Küçük bahçe tarımı yapanlarla karşılaştık. Bunların elinden tutulursa bunlar büyütülürse, bunlarla alakalı başka projeler devreye sokulursa, yeni iş ve istihdam imkanları bulma durumumuz olabilir. Bunları zaman içerisinde elbette konuşacağız düşüneceğiz. İnsanımızın kalbinin güzelliği kendinin güzelliği devletine milletine bağlılığı hakikaten göz yaşartıcı. Bunun için hepsine müteşekkiriz. Biz de devlet olarak hükümet olarak onların arkasındayız yanındayız yardımcısıyız. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak biz bu tür afet durumlarında aileyi ayakta tutmak üzere tedbirleri alması gereken kurumuz. Onun içinde uğraşıyoruz. 38 gündür bizim arkadaşlarımız burada. Bütün ekiplerimiz 3-4 kere aileleri ziyaret ettiler" diye konuştu.
Bakan İslam, belediye ziyaretinin ardından Ali Rıza Alıçlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne geçti. Merkez yetkililerinden bilgi alan Bakan İslam, burada eğitim alan öğrencilerle sohbet etti.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0