banner101

18 gün sonra annesi geldi!

Aydın’ın Didim ilçesinde, 2 hafta önce makilik bir alanda boğulduktan sonra yakılarak feci şekilde öldürülen Eylem Gülçin Kanık'ın İzmir Adli Tıp Kurumunda bulunan cenazesini annesi aldı.

18 gün sonra annesi geldi!
 Didim ilçesinde, yasa dışı yollarla Yunansitan'a kaçmak isterken anlaştığı göçmen kaçakçıları tarafından boğulduktan sonra yakılarak öldürülen 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık'ın İzmir Adli Tıp Kurumunda duran cenazesini 18 gün sonra annesi Esin Kanık almaya geldi. Ayakta güçlükle duran anne Esin Kanık'a yanında gelen arkadaşları yardımcı olurken, anne Kanık'ın üzüntülü olduğu görüldü. Eylem Gülçin Kanık'ın cenazesi annesi Esin Kanık'a teslim edilirken, genç kadının cenazesinin Bursa'da defnedileceği öğrenildi. Anne Esin Kanık konu ile ilgili konuşmazken, görüntülenmemek için arkadaşları tarafından önü kapatıldı.

Olayın geçmişi

Edinilen bilgiye göre, Didim Çamlık Mahallesi’nde araçla seyir halinde olan iki kişi 7 Ekim günü tuvalet ihtiyacını gidermek için çıktıkları makilik alanda yanmış vaziyette bir ceset görmüştü. Durumun polise ihbar edilmesinin ardından ceset olay yeri incelemeleri için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Vücut yapısı incelenerek ilk etapta sadece bir kadına ait olduğu belirlenen cesetle ilgili çalışma başlatan ekipler, ülke genelindeki ve Aydın’daki kayıp başvurularını inceledi. Kayıp başvuruları arasındaki kadınları inceleyen ekipler, yanmış haldeki cesedin piercinginden yola çıkarak göbeğinde piercing olan kayıplar üzerinde de araştırma yaptı. Kayıplar arasında göbeğinde piercing olan kadın sayısının da birden fazla olması üzerine polis kayıp başvurusu yapılanlar arasında yer alan 37 yaşındaki Eylem Gülçin Kanık'a ulaştı. Kadının cep telefonu kayıtlarından ve olayın yaşandığı tarihten 2 hafta öncesi ile 1 hafta sonrasına ait ilçedeki tüm güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, talihsiz kadının 5 kişilik grup tarafından yakılarak öldürüldüğünü belirledi. Görüntülerden ve telefon kayıtlarından yola çıkan ekipler kimlikleri belirlenen 5 zanlıdan E.D. ve S.C. isimli iki zanlıyı yakaladı. Adliyeye sevk edilen iki zanlı da tutuklandı. Çalışmalarına devam eden polis zanlılardan ismi açıklanmayan 2 kişiyi daha yakalarken, diğer zanlının da yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Zanlıların Eylem Gülçin Kanık’ı para karşılığı gayri resmi yollardan Yunanistan’a geçirmek için anlaştıkları ve kadının parasını aldıktan sonra yakarak öldürdükleri öğrenildi. Olaydan hemen sonra başlatılan operasyonda Eylem Gülçin Kanık’ın cep telefonu kayıtları ve MOBESE görüntülerinden yola çıkan polis, ilk olarak E.D. ve S.C. isimli iki kişiyi gözaltına almış ve her iki şahıs da tutuklanmıştı. Operasyonun ikinci evresinde polis baba M.K ve oğulları G.K. ve Y.K.'yı da yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen baba ve oğulları da tutuklanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2017, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0