TURAN SANCAĞI TEŞKİLATI BAŞKANI HALİT GÖKHAN GÜL,KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ÖNERİSİ

Turan Sancağı Teşkilatı Genel Başkanı Halit Gökhan Gül Kıbrıs'ta yaşanan isim tartışmaları sonrasında önemli bir değerlendirmede bulunarak bir teklifte bulundu. Açıklamasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ismi Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'' olsun önerisinde bulundu.

TURAN SANCAĞI TEŞKİLATI BAŞKANI HALİT GÖKHAN GÜL,KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ÖNERİSİ
banner98

Turan Sancağı Teşkillatı Genel Başkanı Halit Gökhan Gül yaptığı açıklamasında ;''Kıbrıs Türk halkı eğer bugünlere gelebilmişse,bağımsız egemen bir devlet ve güçlü bir ordu kurabilmişse tabiki burada Alpaslan Türkeş,Kenan Coygun Paşanın ,Türk Mukavemet Teşkilat (TMT) nin Bozkurt kod adlı bu eşsiz Bayraktarı'nın katkısını kim inkar edebilir?

Bu özelliği nedeniyle onlar sadece Türk Ordusunun Albayı ve Generali değil di Özel Harp Dairesinin üstün komutanlarıydılar. Kıbrıs'taTürk Mukavemet Teşkilat (TMT) gibi bir yeraltı direniş örgütünün görev sırasını dolduran Bayrakları değil,bağımsız Egemen Devletimizi yaratan oluşturan milli kurtuluş savaşımızın en önemli liderlerinindir.

Bağımsızlık ve Özgürlük mücadelesi veren liderlerimizi yıllar sonrada rahmetle ve dualarla anıyoruz.Şehitlerimiz var gazilerimiz var bu yüzdendir ki Kıbrıs ismi değişecekse Kuzey isminin kaldırılıp yerine  ''KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'' olarak onaylanması gerekmektedir. Bu kapsamda düşüncemizi  irademizi Milli Birlik ve Beraberlik şiarıyla savunarak sonuna kadar destekleyeceğini kamuoyuna bildiririm.''

diyerek açıklamalarını aktardı.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2023, 16:37

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0