SINIFTA KALDIN MANSUR YAVAŞ

Türkiye’nin en saygın ve en güvenilir araştırma şirketlerinden biri olan USESAM, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden bu yana yürüttüğü hizmetlerle ilgili yapılan anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın görev süresi boyunca Ankara’daki durumunun ne olduğunu ve Yavaş’ın Ankaralılara sunduğu hizmetlerden halk ne ölçüde memnun gibi konuları içeren anket çalışmasıyla USESAM Yönetim Kurulu Başkanı Müseyip Erdoğmuş, farklı kentlere yönelik bu tür çalışmaları sürdüreceklerini ifade ederek, “Ankara’da bugün Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi olsa ‘Mansur Yavaş’a oy veririm’ diyenlerin oranının yüzde 27’ye kadar gerilediğini görüyoruz. Ankara’da yüzde 50’nin üzerinde bir oy alan Mansur Yavaş neredeyse oylarını yarı yarıya kaybetmiş gözüküyor” dedi.

SINIFTA KALDIN MANSUR YAVAŞ
banner98

“YAVAŞ KAN KAYBEDİYOR”


Anket çalışmasına göre Mansur Yavaş’ın Ankara’da oy oranının bu kadar düşmüş olmasının gerekçelerinin de ankette yer aldığına dikkat çeken Başkan Erdoğmuş, “Mansur Yavaş, belediye başkanı seçilir seçilmez ilk önce kendisine bir sosyal medya ekibi kurup, Türkiye genelinde kendisiyle alakalı olmayan işleri olmuş gibi, yapılmayan hizmetleri yapılmış gibi göstermeye çalıştı. Kurduğu bu sosyal medya algı ekibi ilk aylarda başarılı oldu. Peki Mansur Yavaş neden böyle bir yolu seçti? Çünkü Yavaş, Ankaralıya hizmet vermek yerine, algı üretmeye ağırlık verdi. Tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi. O da cumhurbaşkanlığı hayaliyle yanıp tutuşuyor. Ancak evdeki hesap çarşıya uyumadı. İlk başta başarılı giden olan algı işi gelinen son durumda Mansur Yavaş’ın adeta siyasi sonunu da hazırladı denilebilir.”

 
“MANSUR YAVAŞ NEDEN KAYBEDECEK?”


Ankaralı seçmenin hizmete alışkın olduğunu ifade eden USESAM Araştırma Şirketi Başkanı Müseyip Erdoğmuş, “Mansur Yavaş’la birlikte, Ankara’da hiç alışık olunmayan şeylerin yapılmaya başlandığı görüldü. Örneğin, otobüsler önceden on dakikada bir kalkarken, şimdi neredeyse yarım saatte bir kalkmaya başladı. Ankaralı, sivrisineği unutmuştu. Mansur Yavaş ile birlikte sivrisinekler Ankaralıya gece uykusunu haram eder oldu. Ankaralı kuru ot ve ağacı unutmuştu. Mansur Yavaş’la birlikte tekrar kuruyan park, bahçe ve ağaçları yeniden görür oldu. Buradan daha onlarca yapılan yanlış iş ve uygulamayı saymak mümkün. Sonuç olarak şunu söylüyorum; seçmeni algıyla yöneteceğini sanmanın sonu ne yazık ki bu şekilde hüsranla biter. Bir anda siyasi hayatınız biter” şeklinde konuştu.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0