BAKAN URALOĞLU, İRANLI MEVKİDAŞI BAZRPASH İLE GÖRÜŞTÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bugün İran’da olan iki patlamada İranlı vatandaşların öldüğünü üzüntüyle öğrenmiş olduk. Ben başsağlığı diliyorum. Hepimizin beklentisi, temennisi, gayreti coğrafyamızda güvenin sağlanmasıdır” dedi.

BAKAN URALOĞLU, İRANLI MEVKİDAŞI BAZRPASH İLE GÖRÜŞTÜ
banner98

Bakan Abdulkadir Uraloğlu bakanlık binasında, İranlı mevkidaşı İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bazrpash ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

“İRAN’DA OLAN İKİ PATLAMADA HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM”

Bakan Uraloğlu toplantıda öncelikle, bugün İran'ın Kirman eyaletinde yaşanan terör saldırılarına ilişkin konuştu. Uraloğlu, “Bugün İran’da olan iki patlamada İranlı vatandaşların öldüğünü üzüntüyle öğrenmiş olduk. Ben başsağlığı diliyorum. Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Hepimizin beklentisi, temennisi, gayreti coğrafyamızda güvenin sağlanmasıdır.” dedi.

“İRAN İLE ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNDE YAKIN İŞ BİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ”

Uraloğlu’nun İranlı mevkidaşı ve beraberindeki heyet ile yaptığı görüşmede, Türkiye ile İran arasında ulaştırma konusunda yapılabilecek yeni iş birlikleri ve potansiyel projeler ele alındı. Uraloğlu, iki ülke arasındaki uluslararası ticaretin devam etmesi, dost ve kardeş ülke İran ile ilişkilerin geliştirilmesi ve ekonominin lokomotifi ulaştırma sektörünün devamlılığını sağlayabilmek için yakın iş birliği ve koordinasyon içinde kararlar aldıklarını kaydetti.

İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mehrdad Bazrpash karayolu, demir yolu ve havayolu taşımacılığı konularının ele alındığı heyetlerarası görüşmede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na misafirperverlikleri için teşekkür etti. Uraloğlu, İranlı mevkidaşına Osmanlı ve Selçuklu motiflerinin bulunduğu vazo hediye etti.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0