Kategoriler

7 İlinYeni İl Başkanları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, istifa eden 12 il başkanının yerine gelecek isimlerle mülakat yaptı. Görüşmeler sonrası Hakkâri, Muş, Bayburt, Şırnak, Kırşehir, Aksaray ve Uşak il başkanları belirlendi.

 SİMLER BELİRLENDİ

16 Nisan referandumunun ardından partisinin yeniden başına geçen Erdoğan, değişimin sinyalini "Metal yorgunluğu" ifadesiyle vermişti. Temmuzda başlayan 6. Olağan Büyük Kongre sürecinde belde başkanlığı seçimleri veya atamaları gerçekleştirildi. 19 Ağustos'tan itibaren de ilçe kongreleri yapılmaya başlandı. Bu süreçte AK Parti, 12 il başkanının istifasını istedi. İstifa edenlerin yerine gelecek isimlerle son görüşmeyi Erdoğan yaptı. Erdoğan, geçen hafta AK Parti Genel Merkezi'nde gece yarısına kadar, bazen saat 02.00'ye kadar il başkan adaylarıyla görüştü. Bu mülakatlar sonucunda il başkanlıklarına görevlendirmeler yapıldı. Buna göre Uşak İl Başkanlığı'na Mehmet Çakın, Aksaray'a Hüseyin AltınsoyKırşehir'e Muzaffer AslanŞırnak'a İbrahim Halil Erkan, Bayburt'a Fatih Yumak, Muş'a Rahmetullah Yaktı ve Hakkâri'ye Emrullah Gür atandı.

İL KONGRELERİ 12 KASIM'DA BAŞLAYACAK

İstifa eden il başkanlarının yerine gelecek isimler ile ilgili mülakatların devam edeceği öğrenildi. AK Parti'de il kongreleri 12 Kasım'da başlayacak. Bu 7 ilin kongresinde ataması yapılan il başkanları tek listeyle seçime girecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
Bursa Yıldırımspor 2. ligi hedefliyor
BURSA HABERLERİ
Bursa’da 1 Mayıs'ta ücretsiz ulaşım
BURSA HABERLERİ
TOFAŞ - Galatasaray Ekmas BSL 30. hafta maçı bı̇letlerı̇ satışta
BURSA HABERLERİ
Bursa Gemlik'te Başkan deviren mal varlığını açıkladı
BURSA HABERLERİ
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
BURSA HABERLERİ
İnegöl Belediyesi özel sektöre katkı sağlıyor
GENEL
İzmit’te TÜGVA ve Ensar’a aktarılan paralar kesildi
EKONOMİ
Kalkınma yolu için güç birliği sürecek
EKONOMİ
Hava ulaşımında tarihi iş birliği
EKONOMİ
Et-Sever Restaurant ünlülerin katılımıyla açıldı