Kategoriler

Kilis'in hedef olduğu roketlere karşı yeni hava savunma sistemi

IŞİD’in saldırılarına maruz kalan Kilis’in füze saldırılarından korunması için Türk yapımı "Serhat" ve "Korkut" hava savunma ve radar sistemleri kurulmaya başlandı.

 18 Ocak tarihinden itibaren Suriye’deki IŞİD terör örgütü tarafından 81 roketin atılması sonucu 21 kişinin hayatını kaybettiği, 87 kişinin de yaralandığı Kilis’te, kentin savunması için, "Serhat" ve "Korkut" kurulmaya başlandı Aselsan’ın ürettiği "Korkut" hava savunma sistemi, yine Aselsan üretimi olan "Serhat" radar sistemiyle birlikte Kilis’e yerleştiriyor.

IŞİD roketlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırtına obüsleri ve toplar ile IŞİD mevzileri vurulurken, kente atılması muhtemel roketlerin havada imha edilmesi kent güvenliğinin sağlanması için Aselsan’ın ürettiği hava savunma sisteminin Kilis’e kurulmasına başlandı. “Korkut" adındaki hava savunma sistemi, yine Aselsan tarafından üretilen "Serhat" adlı hava radar sistemi ile birleştiriliyor.

Suriye’den atılacak füzeler, “Serhat” radar sistemince tespit edilip takibe alınacak ve “Korkut” savunma sistemi devreye girerek roket, düşmesine 4 kilometre kala havada imha edilecek. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
DÜNYA
TASC önderliğinde bir araya gelindi: Sözde Ermeni Soykırımı'na protesto
GENEL
Dünyanın tek turizm karikatürleri yarışmasında ödüller verildi
BURSA HABERLERİ
Oğuzhan Koç'tan Ankara'da unutulmaz konser
BURSA HABERLERİ
Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı
BURSA HABERLERİ
23 Nisan Çocuk Şenliği, minik öğrencilerin gösterileriyle son buldu
MAGAZİN
Gülben Ergen gümbür gümbür geliyor
MAGAZİN
Altın Eller iyiliğe el verecek
GENEL
2024-EKPSS soru kitapçlıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
EKONOMİ
Ticaret Bakanlığı ile Sicil Müdürleri'ne hizmet içi seminer
GENEL
Avukatlardan 'Büyük Savunma' mitingi