Kategoriler

Erdoğan Papa’ya Fatih’in fermanını hediye etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladığı Papa Fransuva’ya, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna ruhbanlarının dini hayatlarının serbestçe sürdürülebilmelerini içeren fermanın replikasını hediye etti.

 Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Fransuva’yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa ile hediyeleşti. Papa Fransuva Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “St. Angelo Kalesi'nden Görünüm” adlı yağlı boya tablosundan esinlenerek hazırlanan, mozaik bir resim hediye etti. Erdoğan ise Papa’ya Fatih Sultan Mehmet’in Bosna ruhbanlarının dini hayatlarının serbestçe sürdürülebilmelerini içeren fermanın replikasını hediye etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fermanda yazan, “Ben ki Sultan Mehmet Hanım. İhsan edip Bosna rahiplerine buyurdum ki kiliselerinizde korkusuzca ibadet ve memleketinizde korkusuzca ikamet edin. Ne vezirlerimden ne de halkımdan kimse bunları incitmesin ve rencide etmesin. Allah'a, Peygambere, Kur'an'a ve kuşandığım kılıca yemin olsun ki canları, malları ve kiliseleri bana itaat ettikleri sürece güvencem altındadır” cümleleri Papa’ya okudu. Bu cümleleri bir tercüman da Papa’ya çevirdi. Erdoğan daha sonra Ankara Üniversitesi’nin hazırladığı Türkçe ve Almanca dillerindeki dört ciltlik İslamiyet ve Hristiyanlık Dini Terimler Sözlüğü’nü iyi derecede Almanca bilen Papa’ya hediye etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
POLİTİKA
'Özel' görüşme olumlu gelişme!
POLİTİKA
Dervişoğlu'nun divanı belli oldu
BURSA HABERLERİ
Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri
BURSA HABERLERİ
BTÜ’lü öğrenciler çadır nöbetinde
BURSA HABERLERİ
Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde kupa ve madalya heyecanı
BURSA HABERLERİ
Endüstriyel yemek sektöründen et fiyatlarına tepki
BURSA HABERLERİ
Osmangazi Çağrı Merkezi 7/24 hizmette
BURSA HABERLERİ
Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor
BURSA HABERLERİ
Bursa'da hava kirliliği limitin üstünde
BURSA HABERLERİ
BUÜ, patent şampiyonları listesinde bir kez daha zirvede