Kategoriler

ALMANYA'YA İLTİCA TEPKİSİ!

Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’yle bağlantılı bazı eski askeri personelin iltica başvurularının Almanya tarafından kabul edilmesini esefle karşıladıklarını bildirdi.

 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının iltica başvurularının Almanya tarafından kabul edilmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Darbecilerin FETÖ bağlantılarını gösteren tüm kanıtlar ortadayken, Almanya’nın bu kararı, müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan ve ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu ilişkileri zedeleyen bir adım teşkil etmektedir. Alman makamları bu kararla, demokratik ilke ve değerler ile müttefikliğin gereklerini gözardı ederek, darbeci zihniyete müsamaha göstermiş ve kucak açmıştır. Almanya’nın, ilişkilerimizin köklü niteliğine ve güvenlik ve savunma alanındaki işbirliğimizin ruhuna aykırı olan bu kararını gözden geçirmesini ve ülkemizin, FETÖ dahil dünyanın en tehlikeli terör örgütleriyle eş zamanlı olarak yürütmekte olduğu mücadeleye gereken desteği vermesini bekliyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
TOKİ'de yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor!
BURSA
Başkan Aydın muhtarları dinliyor, sıkıntıları bir bir çözüyor
GENEL
SANATLA YAŞAM ATÖLYELERİ 8. YILINDA
GENEL
YEŞİL ULAŞIM İÇİN HEDEF SIFIR EMİSYON
BURSA
NÖROLOJİ UZMANI DOÇ. DR. CEMİLE HAKİ: HER 5 YILDA BİR ALZHEİMER HASTALIĞI RİSKİ 2 KAT ARTIYOR
BURSA
Kitap Limanı’nda Türkiye’nin Hukuki Geleceği söyleşisi
BURSA
AKÇALAR KÖYLER LİGİ FUTBOL TURNUVASI YAPILDI
BURSA
Bursa'da yol verme kavgasında yumruklar konuştu
BURSA
Bursa'da Gedelek Turşusu'nda kış öncesi yoğun mesai başladı
BURSA
Osmangazi Belediyesi kadınların kitaba erişimini kolaylaştırıyor