Kategoriler

Hazineye ait tarım arazileri için 90 bin başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Hazine arazilerinin çiftçiye kiralanması ve satışı'na dair, "218 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu projeye bugüne kadar yaklaşık 90 bin vatandaşımız başvurdu." dedi.

ANKARA (AA) - MERVE YILDIZALP / AYŞE ŞENSOY BOZTEPE - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AA muhabirine, Hazine arazilerinin çiftçiye kiralanması ve satışına ilişkin düzenleme ile şehirlerin hava kalitesinin artırılması konusundaki çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 3 milyar 400 milyon metrekare Hazine arazisinin ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden kiralanmasını içeren bir düzenleme yaptıklarını hatırlatan Kurum, bu düzenlemenin yaklaşık 218 bin vatandaşı ilgilendirdiğini belirtti.

Kurum, 10 yıl kiralama sözleşmesinin yapılabildiğini ifade ederek, "10 yılın sonrasında sözleşmesini uzatabiliyor. 'Ben bu araziyi satın almak istiyorum' diyorsa da araziyi ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden satın alabiliyor." diye konuştu.

Vatandaşların, bu arazileri aldığı ve kiralama sözleşmesi yaptığı zaman Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği tüm desteklerden faydalanabildiğine işaret eden Kurum, "218 bin vatandaşımızı ilgilendiren bu projeye bugüne kadar yaklaşık 90 bin vatandaşımız başvurdu. Başvuru süreci de devam ediyor. 19 Kasım'da sonlanacak." dedi.

Tarımı, çiftçiliği ilgilendiren bu önemli düzenlemeye ciddi bir talep bulunduğunu vurgulayan Kurum, kanuni düzenlemeyle belirlenen başvuru tarihinin uzatılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

"Çevreye zarar vermeyecek yakıt kullanımında hassas olunmalı"

Kurum, hava kalitesinin artırılması çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu sayısının 2004'te 32 olduğunu, şu an bu sayının 330'a çıktığını söyleyen Kurum, vatandaşların "havaizleme.gov.tr" adresinden hava kirliliği durumunu takip edebildiğini belirtti. Kurum, Türkiye'de hemen hemen her noktada anlık olarak hava kalitesini izlediklerini dile getirdi.

Geçmiş yıllarda Ankara ve İstanbul'da çok fazla hava kirliliği yaşandığına işaret eden Kurum, şöyle devam etti:

"Bugün artık doğal gazın hemen hemen her şehrimize gelmesi ve daha duyarlı süreç yönetimiyle şehirlerimiz daha yaşanabilir hale geldi. Buna ilişkin istasyon sayımızı ve takip sistemimizi de artıracağız. Vatandaşımızın, kış aylarına girmeden önce nasıl arabasına kış lastiği alıyorsa evleriyle ilgili de doğal gazını, sobasını temizlemesi, kombisini temizletmesi gerekiyor. Çevreye zarar vermeyecek yakıt kullanımı noktasında hassas olması gerekiyor ki daha yaşanabilir bir ülkemiz olsun. Biz de bu takipleri anbean yapıyoruz."



Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
Nilüfer Spor Şenlikleri’nde özel etkinlik
BURSA HABERLERİ
Şadi Özdemir: "Marmara Belediyeler Birliği’nde örnek projeleri hayata geçireceğiz"
BURSA HABERLERİ
BTÜ-SEM’de yeni dönem eğitim kayıtları devam ediyor
BURSA HABERLERİ
Bursa Osmangazi'de Başkan Aydın’dan kreş müjdesi
BURSA HABERLERİ
Marmara Belediyeler Birliği’nde Dalgıç’a yeni görev
BURSA HABERLERİ
Bursa'da özel öğretimde bakanlık ve sektör iş birliği
BURSA HABERLERİ
Marmara belediyeleri Bozbey'e emanet
SPOR
TSYD seçimlerinde Oğuz Tongsir güven tazeledi
SAĞLIK YAŞAM
Emzirme sütyenlerinin önemi yeniden gündemde
BURSA HABERLERİ
Bursaspor, Anadolu Efes'i devirdi