Kategoriler

Edirne AFAD milli işletim sistemi Pardus'a geçti

EDİRNE (AA) - Edirne Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ali Altındal, kurum bilgisayarlarında milli işletim sistemi Pardus'a geçildiğini bildirdi.Altındal, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet...

EDİRNE (AA) - Edirne Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Ali Altındal, kurum bilgisayarlarında milli işletim sistemi Pardus'a geçildiğini bildirdi.

Altındal, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devlet kurumlarınca kullanılmasını tavsiye ettiği yerli ve milli işletim sistemine geçtiklerini belirtti.

Kurum olarak yerli yazılımları tercih ettiklerini aktaran Altındal, "AFAD olarak Pardus'u önemsiyoruz. Kurumumuzda kullandığımız her yazılımın milli ve yerli olmasına önem veriyoruz. Pardus ile uyumlu bir şekilde çalışacağına inandığımız yazılımları kullanıyoruz. Herhangi bir yazılım alırken buna dikkat ediyoruz."

AFAD’ın Pardus işletim sistemine geçiş süreci Edirne'de tamamlanmasının ardından Kırklareli ve Tekirdağ AFAD ile devam edeceği de kaydedildi.




Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
Kredilerde geriye dönük faize İYİ Parti'den sert tepki
BURSA HABERLERİ
Gürsu Gündem yayın hayatına 'merhaba' dedi
BURSA HABERLERİ
Bursa'da Başkan Bozbey tarım paydaşlarıyla buluştu
BURSA HABERLERİ
Mehmet Çevik'e Hakan Taşıyan sürprizi
GÜNCEL
Ege Denizi bir dakika arayla iki kez sallandı
MAGAZİN
Müzik dünyası Çiçek açacak
EKONOMİ
EİB: Tasarruflara devam edecektir
GENEL
Erdoğan'dan kan bağışçılarına ziyaret
GENEL
Gümrük'ten 646 milyon liralık vurguna set
GENEL
3 örgüt 'Mahzen'de! 113 gözaltı