Kategoriler

Körfez’de Doğalgaz Krizi Kapıda!

Petrol zengini Körfez ülkelerinin aşırı talebe cevap verilememesi durumunda 2015 yılından itibaren doğalgaz sıkıntısı ile karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Petrol zengini Körfez ülkelerinin aşırı talebe cevap verilememesi durumunda 2015 yılından itibaren doğalgaz sıkıntısı ile karşı karşıya kalabileceği bildirildi.

Küresel danışmanlık şirketi Booz & Company tarafından yayınlanan “Körfez İşbirliği Konseyi’nde gaz sıkıntısı – açık nasıl kapanabilir” başlıklı raporda, bölgedeki yerel gaz üretimini kısıtlayan faktörler arasında artan enerji tüketimi, tükenen petrol kuyuları ve uzun vadeli gaz ihracat anlaşmaları sayıldı.

Rapora göre doğalgazdaki arz-talep dengesizliğinin giderilebilmesi için hükümetlerin doğalgaz fiyatlarını tedrici olarak artırması, enerji verimliliğini iyileştirmesi ve alternatif yöntemlere yatırım yapması önem taşıyor.

Uzmanlar, gaz sıkıntısının henüz ciddi boyutlara ulaşmadığını ve zamanında harekete geçilirse problemin erken çözülebileceğini ifade ediyor. Körfez ülkelerinde gaz sektöründeki yatırımların arttığına dikkat çeken yetkililer, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi ve yine BAE emirliklerinden Fujeyra’da devam eden gaz projeleri ve ithalat terminalini bölgede önde gelen projeler arasında sayıyor.

Enerji üretiminde petrole olan bağımlılığını azaltmaya çalışan BAE hükümeti, önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde enerjisinin dörtte birini nükleer kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Bu istikamette başkent Abu Dabi’de Güney Kore ile işbirliği içerisinde tanesi 5 milyar dolara malolacak 6 adet nükleer tesisin inşaatı devam ediyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
MESLEKİ VE YAZARLIK KARİYERİ İLE KONUŞULUYOR
GÜNCEL
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıllık enflasyon, yaz itibariyle düşüşe geçecektir
GENEL
MEB: 20 bin öğretmen ataması yapılacak
DÜNYA
Kötü amaçlı mobil bankacılık yazılımları küresel çapta büyüyecek
BURSA HABERLERİ
MOSDER'den fuar değerlendirmesi
BURSA HABERLERİ
MÜSİAD'dan Bursalı gençlere tecrübe paylaşımı
GENEL
Türk Hava Kuvvetleri NATO Uzay Sempozyumu'nda
EKONOMİ
Bankaların net kârı 153,5 milyar lira oldu
GENEL
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: 16 terörist etkisiz
GENEL
Son 21 yılda 5 bin 500 evdat yadigarı ayağa kaldırıldı