Kategoriler

Bit Pazarında Yeni Ürün Satışı Yasaklanacak!

Almanya'da hafta sonlarının kaçınılmazı olan bitpazarları tehlikede.

Almanya'da hafta sonlarının kaçınılmazı olan bitpazarları tehlikede. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ekonomi Bakanlığı ticareti koruma amacıyla hazırladığı yeni düzenlemesinde yeni ürünlerin bit pazarlarında satışını yasaklamak istiyor.

Yasanın mimarı olan Sosyal Demokrat Parti (SPD) KRV Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Rainer Schmeltzer yasanın en önemli parçalarından birinin çeşitli pazar şekillerinin birbirinden ayrılması olacağını söyledi.

SPD daha bu yıl yasalaştırmak istediği tasarıyı Meclis Genel Kurulu’ndan geçirirse bitpazarlarında yeni ürün bulunamayacak. Bu ise ileriki dönemlerde bitpazarlarının ziyaretçi sayısının azalmasıyla birlikte tümden ortadan kalkması anlamına da gelebilir.

HÜKÜMET ORTAĞI PLANA KARŞI

Ekonomi Bakanlığı’nın talebi uzmanlarca eleştiriye maruz kalıyor. Alman Piyasa Hazırlayanlar Birliği (VDM) eyaletteki 45 bin pazarcının geleceği hakkında endişelendiklerini vurguluyor. VDM Başkanı Norbert Hermann özellikle pazar günlerinin bu branş için önemine değinirken, eyaletteki bitpazarlarının yılda 32 milyon insan tarafından ziyaret edildiğini hatırlatıyor.

Rainer Schmelzter ise diğer yandan 100 bin şirket ve 750 bine yakın çalışanın bulunduğu Ticaret Birliği’nin de yılda sadece dört kez pazar günleri satış yapabildiğini hatırlatıyor. SPD’nin koalisyon ortağı Yeşiller ise yeni tasarıya olumsuz bakıyor.

Yeşiller’in KRV Meclis Grubu Başkanı Rainer Priggen tasarıyı eleştirirken pazarların daha çok vakit geçirmek için değerlendirildiğini savundu. Priggen, bu konunun eyaletin önemli konularından olmadığını, hatta belediyelere ek zahmet açtığını dile getirdi. Eyalet genelinde pazar ve resmi tatil günlerinde yılda 3 bin 480 civarında bitpazarı kuruluyor.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KULAĞINDAN 2 KURTÇUK ÇIKARILDI
BURSA HABERLERİ
Mayıs'ta Eyfest coşkusu
BURSA HABERLERİ
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
BURSA HABERLERİ
Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi
EKONOMİ
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak
MAGAZİN
'Beyaz Eşya' 10 Mayıs’ta vizyonda
GENEL
'En-Verim 100 Araştırması'na son katılım 20 Mayıs
GENEL
Türkiye-Bosna Hersek arasında eğitimde iş birliği
GENEL
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
BURSA HABERLERİ
“Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu”, büyük bir katılımla yapıldı