Kategoriler

'Malezya uçağının Rus füzesi tarafından vurulduğu' tespit edildi

Uluslararası Suçları Araştırma Ekibi, 2014'de Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayolları MH17'nin Rus ordusuna ait bir füze tarafından vurulduğunu tespit etti.

 Uluslararası Ortak Soruşturma Ekibi (JIT), 2014'de Ukrayna'da düşürülen Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı uçağın Rus ordusuna ait bir füze tarafından vurulduğunu tespit etti.

JIT tarafından düzenlenen basın toplantısında, füzenin Koersk'ta bulunan Rus askeri birliğine ait 53. Tugay Birliği'nden olduğu belirtildi. 

Açıklamada, MH17 sefer sayılı yolcu uçağının düşürülmesinden yaklaşık dört hafta önce Rus yapımı Buk füzelerinin Koersk'tan Ukrayna'ya doğru yol aldığı konvoyda bulunan bir füzenin uçağın düşürüldüğü füze ile benzerliklerinin tespit edildiği kaydedildi. 

Füzenin kim tarafından atıldığına dair açıklamanın araştırmanın tamamlanması ile yapılacağını belirten JIT, olaya şahit olan kişilere bilgi aktarımında yardımcı olunması talebinde bulundu. 

MH17 sefer sayılı uçak, 17 Temmuz 2014'te 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebat ile Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a gitmek üzere Ukrayna hava sahasında yol alırken Ukrayna-Rusya sınırına 40 kilometre mesafede düşürülmüştü. Uçaktaki 298 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
GENEL
Hudut Kartalları geçit vermedi
GENEL
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?
GÜNCEL
1 Mayıs şüphelilerinden 12 kişi daha yakalandı
GENEL
MSB: 4 terörist etkisiz halde
GÜNCEL
Kabine'nin gündemi yine yoğun
SAĞLIK YAŞAM
Evde yetiştirebileceğiniz 5 şifalı bitki
BURSA HABERLERİ
Orhan Sarıbal'dan beyaz ete ihracat kısıtlamasına tepki
GENEL
MSB'den 'Stinger' atışı paylaşımı
GENEL
31 firmanın izin belgesi iptal edildi
GENEL
İHH'dan Gazze'ye yardım eli