Kategoriler

Bursa'da ''Eğitsel Veri Madenciliği Ve Veri Okuryazarlığı Eğitimi''

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi koordinatörlüğünde yürütülen “Bursa’da Veri Madencisi Okullar” projesi kapsamında, Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin DEMİR, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Doç. Dr. Erol DURAN ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ergün AKGÜN tarafından “Eğitsel Veri Madenciliği ve Veri Okuryazarlığı” konusunda eğitimler verildi.

BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kağan Köksal Çok Amaçlı Toplantı Salonunda İlimiz resmi okullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitimlere, Strateji Geliştirme Bölümünden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz da katıldı.

Eğitim araştırmaları içerisinde yer alan bilgisayar bilimi, istatistik, matematik ve veri görselleştirmesi gibi pek çok alanla doğrudan ilişkisi bulunan disiplinler arası bir çalışma alanı olan Eğitsel Veri Madenciliği ile eğitimde kullanılan bilgi ve iletişim teknolojileri ile üretilen verilerin, çeşitli yöntemlerle analiz edilerek eğitim içerisinde yer alan aktörler için anlamlı bilgilere dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
Gemtaş’ta yönetim belli oldu
BURSA HABERLERİ
Bursa’da kamuya ait caddelerden alınan otopark ücreti kaldırılacak mı?
BURSA HABERLERİ
İnegöl Hayvan Pazarı 27 Mayıs'ta kapılarını açıyor
BURSA HABERLERİ
TOFAŞ Bahçeşehir Koleji’ne konuk oluyor
BURSA HABERLERİ
Bursa LÖDER'in çocuk şenliği
BURSA HABERLERİ
Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün yeni başkanı Muharrem Or
BURSA HABERLERİ
BEBKA, Eskişehir'de kadın kooperatiflerini bir araya getirdi
BURSA HABERLERİ
Yazar Özlüoğlu: Edebiyat, unutulanları yaşanır kılıyor
BURSA HABERLERİ
Bursa'da çocuklar hayallerindeki meslekleri resmettiler
BURSA HABERLERİ
Kros nefesleri kesti