Kategoriler

Spor şenlikleri kestel'de

Büyükşehir Belediyesi’nin çocukları spora teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğü’yle ortaklaşa düzenlediği spor yenlikleri, Kestel’de de başladı.

 Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait Gürsu Spor Salonu’nda yapılan şenliklerin açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici, Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve ilçedeki okullarda eğitim gören öğrenciler katıldı. Spor şenliklerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Harmancık, Nilüfer, Osmangazi ve Gürsu’da büyük ilgi gören şenlikleri Kestel’de de başlatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Bu sezon spor şenlikleriyle Bursa’nın tüm ilçelerinde 200 bin çocuğa ulaşmayı ve onları spora teşvik etmeyi, kötü alışkanlıklardan alıkoymayı hedeflediklerini belirten Altepe, “Gençler boşa zaman geçirmesin, kendilerini geliştirsin ve vizyon sahibi olsun diye tüm gayreti gösteriyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. O yüzden gözbebeğimizsiniz. Türkiye’nin olduğu gibi Bursa’nın da hedefleri var. Bu konuda size çok sorumluluk düşüyor. Şehrimize sahip çıkmak, doğayı koruyarak geliştirmek en önemli göreviniz. Onun için sizin en güzel şekilde yetiştirmemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonları da bu nedenle yapıyoruz. İnşallah buna muvaffak olacağız. Spor salonlarından şampiyonlar çıkacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Şenliğin açılış konuşmalarında söz alan Kestel Kaymakamı Ziya Doğan ise, ilçelerinde başlatılan spor şenlikleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Eğitimin sadece dört duvar arasında başarıya ulaşamayacağını, sosyal aktiviteler ile spor faaliyetlerinin de yetişme döneminde büyük öneminin bulunduğunu vurgulayan Doğan, “Büyükşehir Belediyemizden ilçemize yapılan salon sayısın daha da artırmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ise, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan çalışmaların sonucu olarak ilçede spor salonu ve sporcu sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. Kestel’de 21 okul olduğunu ve 6’sı normal 4’ü antrenman salonu olmak üzere 10 mekandan 1500 lisanslı sporcunun yararlandığını ifade eden Acar, “52 bin nüfuslu ilçemizde yaklaşık 5000 kişi spor yapıyor. Büyükşehir Belediyemizin desteği bizim için önemli. Geçen yıl Büyükşehir ilçemiz için 1 spor salonu yapıp faaliyete soktu. İkincisinin inşaatı ise sürüyor. Büyükşehir’in desteğiyle inşallah ilçemizdeki spor yapan insan sayısını daha da artırmış olacağız” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim İl Müdür Vekili Mustafa Bilici de, okullarda okuyan çocukların sportif ve donanımlı yetişmeleri için her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi adına Başkan Altepe’ye şükranlarını iletti.
Şenliklerin açılışı öncesinde, spor şenliklerine katılan öğrencilerden bir grup Başkan Altepe’ye çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından Kestel Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Dansları Ekibi, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden derlenen ezgilerle gösteri yaptı. Toplu Konutlar Ortaokulu 7-D Sınıfı’ndan Çağlar Güngör, tüm okul öğrencileri adına selamla konuşması gerçekleştirdi. Kestel Belediyespor badminton ve tekvando takımları, yaptıkları gösterilerle nefesleri kesti. Fiziksel Etkinlik ve Oyun Parkuru’nun ardından Büyükşehir Belediyespor Karizma Şov Grubu’nun gerçekleştirdiği basketbol gösterisi, öğrencilerin büyük beğenisini topladı. Şenliklerin sonunda Başkan Altepe ve protokol üyeleri, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti. Büyükşehir Belediye Bandosu, çaldığı birbirinden hareketli parçalarla tribünleri coşturdu. Altepe, konuşmasının öncesinde çocuklara ‘Yeşil-Beyaz, En Büyük Bursa’ şeklinde tezahürat yaptırdı.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
BURSA HABERLERİ
13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KULAĞINDAN 2 KURTÇUK ÇIKARILDI
BURSA HABERLERİ
Mayıs'ta Eyfest coşkusu
BURSA HABERLERİ
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu
BURSA HABERLERİ
Rüya Şükran Güvenç turnuvanın en iyisi seçildi
EKONOMİ
KOSGEB şehir şehir girişimci arayacak
MAGAZİN
'Beyaz Eşya' 10 Mayıs’ta vizyonda
GENEL
'En-Verim 100 Araştırması'na son katılım 20 Mayıs
GENEL
Türkiye-Bosna Hersek arasında eğitimde iş birliği
GENEL
Kilitli Kalkan Tatbikatı tamamlandı
BURSA HABERLERİ
“Eker I Run 23 Nisan Çocuk Koşusu”, büyük bir katılımla yapıldı