Kategoriler

Gemlik Belediye Başkanı 32 Gün İçin Necdet Ersoy!

Gemlik Belediye Başkanvekili CHP'li Necdet Ersoy oldu.Gemlik Belediye Meclisi, olağan üstü oturumla Ömer Kahraman ek hizmet binasında toplandı.

Gemlik Belediye Başkanvekili CHP'li Necdet Ersoy oldu.

Gemlik Belediye Meclisi, olağan üstü oturumla Ömer Kahraman ek hizmet binasında toplandı. MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, oturum öncesi yaptığı açıklamada, CHP adayı Necdet Ersoy'a halk iradesine saygı duymak adına destek vereceklerini açıkladı.

22 üyenin iştirakiyle toplanan meclis oturumuna AK Partili üye Refik Yılmaz, bağımsız üyeler Bülent Dalkılıç ve Mehmet Çelik katılmadı. CHP, aday olarak grup sözcüsü Necdet Ersoy’u gösterdi.

Söz alan AK Partili üye Muharrem Sarı, ‘’Aday olacaktım, ama katılmayan 3 üyenin bu sebepten gelmediğini biliyorum. Bu yüzden adaylıktan çekiliyorum’’ dedi.

Kapalı zarf usulü yapılan oylamanın ilk turunda Necdet Ersoy 15 oy alırken, Refik Yılmaz’a 5 oy, 2 oy da geçersiz çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a da bir oy çıktı. İkinci turda Necdet Ersoy 16, Refik Yılmaz 5 oy alırken, 1 oy da boş çıktı. 17 çoğunluğu sağlanamadığı için sonuç 3. tura kaldı.

13 oyun yeterli sayılacağı 3. tur oylamada ise Necdet Ersoy 15 oy alarak başkan vekili seçildi. Refik Yılmaz ise son turda 6 oy aldı, 1 tane de boş oy çıktı.

Yeni Belediye Başkanı Necdet Ersoy, "Şu an itibari ile belediye başkanı olduk. Bir ay içerisinde fazla yapabilecek bir şey yok. Yerel seçim dönemine girdik. Biz herhangi bir partiye ayrım yapmayacak, taraf olmayacağız. Seçilmiş Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler’in görevden alınması sonrasında çeşitli oyunlar yaşandı, nihayet hak yerini buldu" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
E-tebligat ile kamuda tasarruf sağlandı
GENEL
Ankara'da amblem oylaması! Kararı halk verecek
GENEL
Depremde yer değiştiren öğretmenlere geri dönüş hakkı
GÜNCEL
1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta 3 büyükşehirde toplu ulaşım ücretsiz
GÜNCEL
Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
EKONOMİ
Ekonomik güven endeksi 1 puan azaldı
GENEL
Sosyal Bilgiler'de köklü değişiklik
BURSA HABERLERİ
13 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KULAĞINDAN 2 KURTÇUK ÇIKARILDI
BURSA HABERLERİ
Mayıs'ta Eyfest coşkusu
BURSA HABERLERİ
BTSO’da Kuzey Makedonya İş Forumu