ALİNUR AKTAŞ 'IN İNEGÖL KARNESİ

Bizde söz namustur bilen bilir.!

Hafta sonu tatili sonrası köşe yazılarımızla kaldığımız yerden yine devam ediyoruz.

Tele 16 haber sitesinde Atilla Sağım'ın yazdığı ve sonrasında siteden kaldırılan köşe yazılarını sizlerle paylaşıyoruz.

Bu arada hafta sonu malum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa programı ile ilgili neler yaşandığıyla ilgili kulisleri yazının sonunda sizlerle aktaracağım.

İşte Atilla Sağım'ın Tele 16 Haber Sitesinde,11 Mart 2019'daki köşe yazısı;

"Aktaş’ın İnegöl karnesi

İnegöl 2002 yıldan itibaren Ak Partinin kalesi konumunda bir ilçe, Hikmet Şahin faktörünü hesaba katmazsak her seçimde Erdoğan’a gereken desteği fazlasıyla vermiştir.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Meclis kararı ile seçildiğinde İnegöl ilçesinde siyasi dengelerde değişti ama asıl değişiklik Aktaş hakkında yıllarca susanlar konuşmaya başladı. Aktaş’ın yerine gelen Alper Taban ise şimdi geçmişin diyetini ödememek için büyük mücadele veriyor.

İnegöl 2019 seçimlerinde Cumhur İttifakında Ak Partiden Alper Taban ve Millet İttifakından İYİ Partisinden işadamı Hakan Özdemir’i belediye başkan adayı gösterdi. İYİ Partiden Hakan Özdemir’in adaylığı Ak Partide dengelerinde değişmesine sebep oldu çünkü geçmişte Aktaş’ın yanında yer alanlar şimdi İYİ Parti adayının etrafında kenetlenmiş durumda.

İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir Bursa Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın 2014 yerel seçimlerindeki beyannamesini karne şeklide yayınladı sosyal medyadan ve İnegöl’de siyaset biranda gerildi, Hakan Özdemir’in adaylığı en çok Aktaş’ın kimyasını bozdu değerlendirmesinde bulunmuştuk çünkü geçmişte yakın arkadaşlardı.

İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir’in yayınladığı karneye göre Alinur Aktaş 2014 yılında İnegöl halkına vaat ettiği birçok hizmeti gerçekleştirmemiş.

2014 yılında Aktaş’ın vaatlerini hatırlatacak olursak hafif raylı sitem, teleferik, tam donanımlı fuar merkezi, içme suyu ve kanalizasyon başta olmak üzere 20’den fazla proje gerçekleşmemiş, ayrıca 14 proje söz verilmesine rağmen yapılmamış ve 4 projenin de akıbeti bilinmiyor ayrıntılı olarak karnenin resmini paylaşıyorum inceleyebilirsiniz.

Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olunca neler yaptı anlatmaya çalıştım kaleme aldığım yazılarımla bazen Bursa’da ki yerel basının çok ötesinde okunma oranına ulaştım. Yazdıklarıma Aktaş tarafından bir yalanlama olmadığı gibi herhangi bir hukuki süreçte yaşamadık avukatı aracılığı ile gönderdiği ileti haricinde. Bilmeyenler için söylemiş olayım Aktaş ile yüz yüze gelip konuşmuşluğum yoktur. Yazmış olduğum birçok eleştiriyi İl Özel İdaresinin bana verdiği tecrübeye dayanarak yapmaktayım.

İnegöl ilçesine dönecek olursak İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir’in Aktaş hakkında açıkladığı karnenin üstüne Bursa Büyükşehir Belediyesindeki karneyi de eklediğimizde gelecek beş yıl için Bursalılar oylarını kullanırken sanırım biraz daha dikkatli davranmalılar.

Hatırlatalım Aktaş ilk Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda muhalif basında FETÖ paylaşımları ön plana çıkmıştı, yandaş ve besleme basın ise yeni bir umut olarak lanse etmişti ama geçen zaman içinde dengeler değişti, bu gün Mustafa algısı her yerde kendini gösteriyor.

Aktaş’ın son günlerde yaptığı gaflar Türkiye gündemine girmesine neden olmuştu, öncelikle Türk aydınlarına yaptığı hakaretler milyonlarca insana ulaşırken sadece binim yayımladığım İnegöl’ün bir köyünde yaptı konuşmanın videosu Bursa’da 20 bin seviyesini geçti. Dünya kenti denilen Bursa’nın ehil ellere bırakılması hepimizin arzusu değil mi? Hangi partiden olursa olsun.

İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan adayı Hakan Özdemir meclis kadrosuyla yıllardır nefes almak isteyen halka nefes almayı vaat ederken Ak Parti Adayı Alper Taban sessizliğini korumaya ve Erdoğan’ın yapacağı hamleyi beklemeye devam ediyor.

Aktaş hakkında açıklanan karnede davranışları konusuna yer verilmezken nakil olduğun okulda öğrenci ve öğretmenlere sabır dilenmiş ve kader böyle istedi denmiş. Davranış konusunda Aktaş’ın en büyük hobisi cep telefonu, kendisine eleştiride bulananları anında engelliyor örnek mi ben. Geçtiğimiz günlerde belediyede işine son verilen bir arkadaşım aradı ve Aktaş’a cep telefonu üzerinden durumumu ilettim dedi ama beni engellemiş anlayamadım dedi. Bende kendisine unutma Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız kul hakkı yemekten Allah'a ’ sığınan bir kişi aklına kötü bir şey gelmesin dedim.

Nizama yön verenler ulu hakanlardır onlar ki adaleti ve birliği tesis ederler, nur insanın isminde değil vicdanında olursa yüzüne yansır."diye köşe yazında yazı yazmış.

Malum eğitim öğretim yılının ilk yarı yılı sonuna geldik.

Bu köşe yazısını da zaten onun için sizlerle paylaştık.

Gerçi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş içinde Bursa'da halkın verdiği notlar da hiç iç açısı değil.

Bu notlarla Başkan Aktaş şimdiden sınıfta kaldığını söyleyebiliriz.

Tabiki takdir Bursa halkının olduğunu iletelim.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN BURSA PROGRAMI 

Gelelim Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın Bursa programına ve yaşananlara...

Öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın genel anlamda halkın katılımdan memnun kaldığını aktaralım.

Gerçi yerel yönetimler olarak açıklamasına nerdeyse hiç bir şeyi söylememesi ve konuşmasını kısa kesmesi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş büyük bir mesaj niteliğindeydi.

Zaten yarım saatlik konuşmasında genel hizmetleri ve 20 yılda 80 milyar TL yatırım yapıldığını açıklayarak konuşmasını yaptı.

Hatta konuşmasında bir yerinde "Hızlı Tren İyi Gidiyor" demesine anlam veremedim.

Malum Bursalı'lar hala hızlı trende 13 yıldır kavuşamadı.Belli ki birileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yanlış enformasyon yapıyor!

FARUK ÇELİK'E YOĞUN İLGİ

Bu programda kamu, bakanlıklar ve özel sektörle ilgili açılışla ilgili özel detayları sizlerle  paylaşmıyorum.

Ama bana göre bu programa gündem vuran kişi kimdir diye sorulduğunda en başta deneyimli siyasetçi ve devlet adamı eski  Bakanı Faruk Çelik geliyor.Hem Ak Partili yöneticilerden hemde halktan çok ciddi sevgi gösterisinde bulunanlar vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması sonrası kurdele kesiminde ve diğer programlarda her yerde olması ve davet edilmesi herkesin gözünden kaçmadı.

Hele hele Ak Parti MYK Üyesi ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile kol kola girip görüşme yapması Bakan Faruk Çelik'in  A takımında hala göz bebeği olarak yer aldığını gösterdiğini söyleyebiliriz.

En azından bizim gözümüze takılanlar arasında bu oldu.

Bu programa damgasını vuran bir diğer isim ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrâhim Burkay oldu.

Başkan Burkay ise başta Bursa'nın stratejik önemi olan ve 100 yıllık yatırımı olarak karşımıza çıkan BTSO'nun yaptığı Teknosab'ta Bursalı ünlü iş adamı Faik Çelik ile birlikte kendi fabrikasıyla ilgili yerin  temel atma programı gerçekleştirmesi oldu.

Hatta bunun yanında yine BTSO Başkanı İbrâhim Burkay liderliğinde Ekonomiye Değer Katanlar programı yapması ve burada da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli mesajlar vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Unutmadan bu programda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve eski Bakan Cavit Çağlar'ın aynı masada yemek yemeside çok manidar oldu.Malum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 'ın üniversitesinden abisi ve milyonluk destek verdiği iddia edilen Şehir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Nezir Asaroğlu'nun devamlı hedef aldığı isimlerden birisi de  eski Bakan Cavit Çağlar'dı.

Bu fotoğrafı görenler ilhami adalet bu olsa gerek diyenler oldu.

Bu proğramda yine ayrıca Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan,İl ve İlçe Başkanları bu program için ellerimden geleni yaptıklarını ve zorda olsa sınıfı geçtiklerini söyleyebiliriz.

Genel anlamıyla da Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa programında morol bularak İstanbul'a gittiğini söyleyebiliriz.

Gerçi bu mitingte başta ülkücü şehit Sinan Ateş ile iglili pankartların açılmasına polislerin izin verilmemesi ve Karacabey Hürriyet Mahallesi'ndeki vatandaşların programa sokulmaması da eksi yazdıran not almasına neden olduğunu iletelim.

Keşke bu olaylar yaşanmasaydı.

Bir eleştiride Bursa İletişim Bölge Müdürlüğü tarafından bazı basın mensuplarının Ankara'dan liste yapıldığı için akredite edilmediği için meslektaşlarımız alınmadığı için üzüldüğümüzü iletelim.

Yarın nasipse yine 22:00'de sizlerle köşe yazımızda birlikte olacağız.

Selam ve dua ile

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0