banner101

ALİNUR AKTAŞ'IN GİZEMLİ AVUKATI KÜRŞAT ERGÜN

Hayatımda yaşadığım tüm olaylara bakışımda olanda hayır vardır düsturu ile değerlendiririm.

İşte bu kapsamda Bursa'da yakın zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ndeki olayları ve Başkan Alinur Aktaş ile konuları yazınca enteresan olaylarla karşı karşıya kaldım.

Siz değerli okurlarıma da, bana bu kapsamda bilgi ve belgeler gönderdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Geçtiğimiz günlerde www.uludağmedya.com haber sitesinden alıntı yaptığımız ve İnce Medya Grup bünyesindeki www.manşetx.com haber sitesinde yayınladığımız; 'Kim bu fotoğraftaki kadın' haberinden ve sosyal medyada yazdığım yazılardan rahatsız olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatı ile vekili Avukat Kürşat Ergün bu haberler için yayın yasağı koyma noktasında müracaat etmişti.

İşte bu yaptığımız haberler sonrası Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklama yapacağına tam tersine bu haberlerin duyulmaması için Avukatı Kürşat Ergün aracılığı ile bu haberin çıktığı her mecra için şikâyet etmesini söylemiş.

Biz de, yaşanan bu olaylardan sonra adını ilk kez duyduğumuz Avukat Kürşat Ergün ismi ile karşı karşıya geldik ama bu sefer hakikaten bu ismin kim olduğunu veya neler yaptığını öğrenince sizlerde şaşıracaksınız.

Öncelikle bu ismi teyit ettirmek için Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan ile görüştüğümü ve fotoğrafını da göstererek teyit aldığımı da belirmek isterim.

İşte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın şahsi avukatının, sıkı durun Mhp'den ihraç edilmiş eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Avukatı Küşat Ergün olduğunu öğrendim.

Hayda...

Ne alaka dediğinizi duyar gibiyim...

Bende ilk duyduğumda çok şaşırdım.

Hatta yine bu esrarengiz avukatın bir başka olayı da, MHP'nin büyük kongreye gitmesini sağlayan kişi olmasıydı. Hatta o dönemde Sinan Oğan'ın Avukatı Kürşat Ergün'ün itirazı ile kongre yapılarak, hesapta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi alaşağı etmeyi planlamışlardı.

Yani Ak Partinin yerel seçimlerde elinde kalan en büyük belediyesi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’in Başkanı Alinur Aktaş'ın, Cumhur İttifakı ile yani MHP desteği ile yerel seçimleri kazanmışken, Bursa'da avukat yokmuş gibi neden kendisine Ankara'dan MHP’nin başına bela olmuş bir avukatı seçer?

Hatta bu birliktelik sonrasında akıllara; ‘Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Alinur Aktaş ile MHP'den ihraç edilen Sinan Oğan’ın arasında nasıl bir bağlantı var?’ Sorusu geliyor.

Yine ayrıca Mhp’den ihraç edilen Sinan Oğan’ın bu sene (2020) yılında  katıldığı bit tv programında Cumhurbaşkanı Adayı olacağını açıklamasına rağmen Başkan Aktaş’ın avukatının onun da avukatı olması bir hayli şaşırtıcı bir durumdur.

Hatta akıllara bu yaşanan olaylarda hangi hatırı sayılır kişiler devreye girdi ki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kendi şahsi avukatlığına Sinan Oğan'ın Avukatı Kürşat Ergün'ü getirdi?

Bu birlikteliğin, Cumhur ittifakının iki üyesi Ak Parti ve MHP arasında, hem Bursa’da, hem de Ankara’da genel merkezlerde sıkıntıya yol açacağı konuşuluyor.

Geçtiğimiz günlerde Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine atanan kişileri köşe yazımda açıklamıştım. CHP’li Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adem Vural’a bile BİNTED yönetiminde yer verilirken, hiçbir iştirakin yönetiminde, MHP'den ne Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a, ne de her hangi bir MHP'li siyasetçiye yer verilmemesi de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı hedef haline getirmişti. Alinur Aktaş’ın MHP’ye karşı takındığı bu olumsuz tavırda avukatı Kürşat Ergün'ün ne derecede bir etkisi var bilmiyoruz ama bu gidişle Alinur Aktaş sadece Bursa’da değil, Ankara’da da ‘ittifakı zorlayan bir başkan olarak’ konuşulacak.

Bakalım bu yazım sonrasında AK Parti ve MHP il başkanları nasıl bir adım atacak ben de merak ediyorum ama Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu esrarengiz avukatıyla ilgili nasıl açıklama yapacak en çok da bunu merak ediyorum.

Bu arada, kulis bilgisi olarak size Bursa'dan AK Partili 2 belediye başkanının yeni kurulan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştüğünü söyleyelim. Bu iki isimden birisinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olduğu iddia ediliyor. Yine aynı kaynaklar; Alinur Aktaş’ın bu enteresan icraatlarından dolayı Bursa’da 5 yılı tamamlayamayacağı için başka bir partiyi tercih edip muhalefet konumuna geçerek, görevden alınmasının önüne geçmeyi planladığını iddia ediyorlar.

Bizden söylemesi...

ANKARA KULİSLERİ

İşte size önümüzdeki aylarda gündeme gelecek bazı kulisleri aktarıyorum.

- AK Parti Olağan Kongresi tarihleri bu seneye çekilerek Ağustos ayında yapabilir.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanlığını bırakıp yerine; Berat Albayrak, Süleyman Soylu veya Hulisi Akar’dan birisi seçilebilir.

-Yine Temmuz ayında TBMM Başkanlık seçimi yapılıp, bu makama sürpriz bir isim gelebilir.

-Önümüzdeki aylarda kabinede en az 3 bakanlığın kesin değişeceği konuşuluyor.

-Yine cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları için Binali Yıldırım, Berat Albayrak ve Süleyman Soylu'nun isimleri konuşuluyor.

-MHP’nin desteğiyle anayasa değişikliği veya seçim yasasında değişiklik yapılarak, milletvekili transferlerine son verileceği konuşuluyor.

- Kasım ayında baskın bir seçime gidilerek, henüz yeterli teşkilatlanmalarını tamamlayamayan Deva ve Gelecek partilerinin meclis dışı kalmasının sağlanacağı iddia ediliyor.

-Olası Cumhurbaşkanlığı erken seçimlerinde Erdoğan'ın karşısına Millet İttifakı Adayı olarak Ali Babacan'ın 100 bin imza toplanarak çıkarılacağı konuşuluyor.

Ankara'da aldığım bazı kulis haberlerini ve iddiaları sizlere aktardım.

Bakalım önümüzdeki koronavirüs günlerinde şayet olacaksa, erken seçimi vatandaşlar nasıl karşılayacak? Bu da merak konusu.

Bana göre erken seçimin bu şartlarda konuşulması normal ama uygulama bakımından özelikle AK Parti’nin bu riske gireceğini zannetmiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özellikle %50 +1 şartı dururken olası bir erken seçime girmesini büyük bir tehlike olarak gördüğümü belirtmek isterim.

Yazımızın notlarından birisi de, koronavirüs hastalığından sonra artık bizler de, İnce Medya Grup olarak sosyal medyada tv programlarımıza başladık.Bu kapsamda ManşetX TV'miz yayın hayatına başladı ve birbirinden önemli konuklarımızı almaya başladık.

Yazımızın ikinci notu ise kıymetli ilahiyatçı yazar ve hocamız olan Mürşid Kavurmacı'nın hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin ve ailesine sabırlar versin inşallah.

YORUM EKLE

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0