ALİNUR AKTAŞ'IN FOTOĞRAFINI ÇEKTİĞİ KADIN BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde, Uludağ Medya haber sitesinde (02.05.2020 tarihinde) yayınlanan “Kim bu fotoğraftaki kadın?” başlıklı haberde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bir bayanın fotoğrafını çekerken görüntülenmesi Bursa kamuoyunda gündem olmuştu. Biz de bu haberi alıntı yaparak ve kaynak göstererek kendi internet sitemizde ve gazetemizde aynı başlıkla kullanmıştık.

Daha sonra ise uludagmedya.com haber sitesi halen daha esrarını koruyan bir gelişmeyle kapatıldı. Haber sitesi, eski sahibi olduğunu söyleyen Ercan Akyıldız tarafından mı, yoksa yeni sahibi Emin Adanur tarafından mı kapatıldı kimse bilmiyor. İşin ilginç tarafı Ercan Akyıldız bile çıkıp delikanlıca ‘siteyi ben kapattım’ diyemiyor. Belki de devlet imkânları kullanılarak el altından yapılan bir baskıyla kapatıldı. O yüzden de kimse çıkıp bir şey söyle(ye)miyor olabilir.

Bu kanıya nereden kapıldığımıza gelince, biz başka bir sitenin yaptığı haberi kaynak göstererek paylaşmamıza ve haberde sadece “Kim bu fotoğraftaki kadın?” Diye sorulmasına rağmen Başkan Alinur Aktaş neden bu kadar panik yaparak hakkımızda savcılığa suç duyurusunda bulundu? Hâlbuki çıkıp ‘bu fotoğraftaki kadın falan kişi’ dese ne olacaktı? Demek ki, başkan bey çok rahatsız olmuş ki, bazı ricalarda bulunarak kişiye özel uygulamaların yapılması için devreye girmiş.

Bizim ifademizin karakolda, basın savcılığında ya da en olmadı siber suçlarla mücadele bürosunda ifadeye çağrılmamız gerekirken, KOM’a (Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü) davet edildik. Bizim için sıkıntı yok, devletimizin davet ettiği her yere gideriz ancak oradaki polis arkadaşların sorularımız üzerine yaşadığı mahcubiyeti onlara yaşatmaya ne sayın savcının, ne de panik yapan başkanın yaşatmaya hakkı yoktu.

Ayrıca yine aradan 3 gün geçtikten Bursa Cumhuriyet Başsavlığından bir polis memuru yine bu şikayetle ilgili Bursa Cumhuriyet Savcısı Sn. Naci Çalışkan beyin ricası ile öğleden sonra ifadeye gelmemiz gerektiğini söylendi.Bizde davet icap ederek Sn. Savcıya emniyette verdiğimiz ifadeyi tekrar ettik ve ayrıca bu haberi yapan Uludağ Medya eski Sahibi Ercan Akyıldız'ın sosyal medyada yazdığı yeni sahibi En Bursa'nın Emin Adanur'un olduğu ve bu konuyla ilgili yine Uludağ Medya haber sitesi yazarı Nejla Teke'nin yazdığı yazıları Savcıya ilettik. 

Bakalım süreç nasıl işliyecek bizde merak ediyoruz. 

Tabii ki, bu gözdağları bizi yıldırmak yerine, daha da kamçıladı ve Karadenizli gözü karalığımla ve araştırmacı gazeteci kimliğimle fotoğraftaki sır kadının kim olduğunu ve haberin yıllar sonra neden yayınlandığını araştırmaya başladım.

Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye başkanlığı dönemindeki en büyük belalısı olan, ilçede ciddi sıkıntılar yaşamasına ve neredeyse sokağa çıkamayacak hale gelmesine yol açan ‘Fethi Vacip’ isimli twitter hesabı, bu fotoğraftaki bayanın Slayt Organizasyon firmasının sahibi Zeynep Kaçar olduğunu iddia etmişti.

Biz de, Slayt Turizm firması kimin diye internet sayfasına baktık.

http://slaytturizm.com.tr/iletisim

Ahmet Akyollu Caddesi No: 40 İnegöl/BURSA adresinde kurulan firmanın sahibi Zeynep Kaçar olarak karşımıza çıktı.

Fethi Vacip ile diğer kaynaklardan edindiğimiz bilgilere ve ortaya atılan iddialara göre Alinur Aktaş İnegöl Belediye Başkanı iken belediyenin içerisinde olduğu tüm organizasyon işleri bu firmaya veriliyormuş. Yine o yıllarda İnegöllü mobilyacılar İtalya açılımı yapıyor ve Milano’da fuara katılma kararı alıyor. İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve İnegöl Mobilyacılar Odası tarafından finanse edilen fuar gezisinin organizasyonunu da yine Slayt Turizm yapıyor.

http://www.yildirimgazetesi.com/gundem/mobilyacilar-milano-fuarina-birlikte-ucacak-h18445.html

İşte bu ortalığı ayağa kaldıran, “Kim bu fotoğraftaki kadın?” haberine konu olan fotoğrafta bu gezide yani İtalya’nın Milano şehrinde çekilmiş. Fotoğrafı çekenin ise ‘İnegöl Mobilyası Hep Birlikte Uçuyor’ sloganıyla başlayan gezide, hep birisinin uçmasından rahatsız olan İnegöl’ün ünlü bir mobilyacısı olduğu ilçede konuşuluyor.

Hatta bu rahatsızlık o kadar artmış ki, dönüşte uçakta bazı işadamlarıyla başkan Aktaş arasında kavga çıkmış. O dönem yerel basında çok detaya girilmeden bunun haberi de yapılmış.

http://www.haberyorumgazetesi.com/haber/havadaagizdalasi-26186.html

Zeynep Kaçar ile ilgili güncel iddialara gelince, Alinur Aktaş Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra Slayt turizm de hemen soluğu Bursa’da almış. Yine iddialara göre, Bursa’da bir şube açarak büyükşehir belediyesinden çok sayıda işler almış. Biz tabii ki, konuşulanları aktarıyoruz. Bu soruların en doğru cevaplarını başkan verecektir. Alinur Aktaş çıksın ve “bütün bunlar iftiradır, ne İnegöl’de, ne de Bursa’da Slayt Turizm’e bir iş vermedik” desin. Veya bu firmanın aldığı işler varsa, herhangi bir kayırma yapılmadığını ispatlasın ve biz de bu açıklamalarını yayınlayalım.

Lakin öğrendiğimize göre; Bursa’ya gelip Nilüfer’de FSM Bulvarı’nda şube açan Slayt Turizm, uludagmedya.com’da ve İnce Medya’da haberin yayınlanmasıyla alelacele Bursa’daki şubenin kapatmış.

Fethi Vacip tiwetter hesabında Alinur Aktaş ile Zeynep Kaçar’ın gönül ilişkisi olduğu yönündeki paylaşımın altına yapılan birbirinden enteresan yorumlar ise oldukça dikkat çekici. Hiçbir ekleme yapmadan sizlerle paylaşıyoruz:

Yine Fethi Vacip twitter hesabının bir başka skandal iddiası ise 22 Haziran 2017 tarihinde paylaşılmış ve “KADİR GECESİNDE OYLATTA VERDİĞİN SEX PARTİSİNİ BİLİPTE SUSAN, VE ŞUAN AK PARTİDEN MİLLETVEKİLİ OLAN ŞAHISLADA KARIŞTIRMA…!” paylaşımının durduğu gibi, konunun da İnegöl’de hala tartışıldığını öğreniyoruz.

Alinur Aktaş hakkında daha öncede bu kadarda olmaz dedirten olayların yazılmasına sessiz kalması ve Zeynep Kaçar konusunda her iki tarafında açıklama yapmaması, Fethi Vacip hesabındaki paylaşımların birden kesilmesi birçok soruyu da beraberinde getiriyor.

Alinur Aktaş ve Zeynep Kaçar hakkında sosyal medyada yapılan (içlerinde kimliği açık ve tanınan isimler de var) paylaşımlar hala duruyor. Yorum yapanlar da hala yazdıklarının arkasında durduğuna göre yetkililerin bu konuda üç maymunu oynuyor olması oldukça enteresan değil mi?

Yapılan paylaşımlardan yola çıkarak tüm bu iddiaları bir kez daha soruyoruz!

1-) Sayın Alinur Aktaş iddia edildiği gibi Zeynep Kaçar’la bir dönem veya halen devam eden bir gönül ilişkiniz oldu mu?

2-) İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminizde Slayt Turizme iş verdiniz mi? Verdinizse, ne kadar rekabete açık bir iş verme olduğunu açıklayacak mısınız?

3-)İddia edildiği gibi mübarek Kadir Gecesi Oylat’ta gayri ahlaki bir parti düzenlediniz mi ve bu organizasyonu dışarıya sızdıran oradaki görevliyi başka bir yere sürdünüz mü?

Son sözüm de, ‘bunlar bel altı konular, hiç sana yakışıyor mu, Müslüman başkasının ayıplarını araştırmaz’ diyerek beni eleştiren iyi niyetli arkadaşlara. Ak Parti gibi muhafazakâr bir partide görev alan her siyasinin gerek özel hayatına, gerekse de yaptığı akçeli işlere çok dikkat etmesi gerekiyor. Eğer dikkat etmiyor ve biz de haberimiz olduğu halde dünya menfaati uğruna olayın üstünü örtüyorsak asıl o zaman vebal altına gireriz.

Kaldı ki, gazetecilik mesleği yönünden olaya baktığımızda bu konuların da bir haber değeri vardır. Kimse kırılmasın diye örneği yurtdışından vereyim, Bill Clinton ile Monica Lewinski mevzusunu herkes biliyor. O muhabir bunun üstünü örtmediği gibi tüm dünyada haberi konuşuldu ve gündem oldu. Kimse de bize olduğu gibi yanlış yapıyorsun demedi. Şimdi bizim bazı gazeteci arkadaşlar bile bana ‘bu konuları kapat’ diyor. Besleme gazetecileri konuya dahil etmiyorum bile.

Ayrıca başkanın tek yapacağı şey, çıkıp bu işin bir iftira olduğunu açıklamasıdır. Açıklamaları için bizim medyamızın kapıları da kendisine sonuna kadar açık. Eğer gerçekten de bu iddiaları çürütürse biz de kendisinden özür dilemeye hazırız.

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0