ALİNUR AKTAŞ İLE MUSTAFA DÜNDAR BARIŞTI MI?

Bu yazımda Bursa ile ilgili önemli bir konuyu masaya yatıracağım.  Konu Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş la arası ne zaman düzeldi, ne zaman barıştılar konusunu irdeleyeceğim. Tabi ki benimde gördüğüm, duyduğum bazı konuları size aktaracağım. Her zaman olduğu gibi bana youtube adresimden, sosyal medya aracılığıyla veya mail yoluyla ulaşabilirsiniz.

Konumuza geçmeden önce Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bir çifte standarttan bahsetmek istiyorum. İNCE MEDYA GRUP bünyesinde çalışan 2 arkadaşımıza, basın mensuplarına verilen ulaşım kartı verilmedi. Gerçi 8 çalışanımız var. Çalışan 2 arkadaşımıza mazeret olarak sarı basın kartı olmayanlara vermiyoruz denilmiş. Kimi kandırıyorsunuz siz, neyin kafasını yaşıyorsunuz. Yaptığınız yanlışları gündeme getiriyoruz diye bize ambargo uyguluyorsunuz. Ne yaparsanız yapın bildiğimiz yoldan dönmeyeceğiz. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan’ı kınıyorum.

Bize yapılan haksızlığı dile getirdikten sonra gelelim Mustafa Dündar’la Alinur Aktaş ne zaman barıştı konusuna.

Bu konu öncesinde dönemin il başkanı Ayhan Salman zamanında yine bir meclis toplantısında bir olay cereyan etti.

Neydi bu olay hemen hatırlatalım. Burs Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı öncesi, sabah bir grup toplantısı kararı alınıyor. Öğleden sonra mecliste encümen olması gerekiyorken bir bakıyorlar mecliste encümen üyesi Osmangazi Belediyesi’nden kimse yok.  Mustafa Dündar söz alarak sayın başkan sabahki toplantıda bizden bir encümen üyesi mecliste olması gerekiyordu deyince yani Osmangazi Belediye Başkanı’nın bu cevabına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın verdiği cevap ise sabah alınmış o karar demek ki değişmiş tarzında alaycı bir tavırla cevap veriyor.  Tabi ki Bursa’da gündem oldu ve o dakikadan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediye Başkanı arasında bir kırgınlık ve kızgınlık başladı ama gelin görün ki, tabi işte dedik ya Kenan Kibar Nezir Asaroğlu yani Osmangazi Belediyesi’yle Kenan kibar iş yapıyor. İşte Nezir Asaroğlu Alinur Aktaş’ın çok yakını ve bununla ilgili kırgınlık sonrasında konu Ankara’ya gidiyor. Bende defalarca yazdım.

Velhasıl kelam bu konu farklı boyutlara gidiyor ki Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı ev yine Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’nın hemen girişinde, Hürriyet’in çıkışı diyebileceğimiz bir yerde biliyorsunuz Atış Yapı’nın yaptığı DOWNTOWN projesi var ve bu projenin Parskiremit bundan önce ortaklarından birisiydi ve ortaklaşa ki oranında asıl sahibi şu anda yine Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Dönmez ve oranın asıl ortaklarından birisi. Kendisi aynı zamanda hem başkan yardımcısı hem de meclis üyesi ki bu anlamda Bursa Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Mustafa Dündar arasında bir restleşme oldu. Buranın biz imarını durdurabiliriz veya çalışmaları durdurabiliriz tarzında telkinler oldu ve dosyalar Ankara’ya gitti geldi. Sonra birileri araya girdi ki orada bir detayda var.  Şöyle Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez kendi yerine oy kullanmış.  Buradaki en önemli olaylardan birisi o meclis toplantısında oy kullanmaması gerekmesine rağmen, meclis toplantısında oy kullanmış ve aslında bu alınan karar geçersiz diye bir şer durumu da var ama şu anda bununla ilgili sıkıntı yok gibi gözüküyor ama iddialar odur ki Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’la görüşmesi sonrasında barış çubukları birileri tarafından uzatıldı. Biliyorsunuz Alinur Aktaş’ın pimapen fabrikası var. Kendisi fabrikatör. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı tabi ki ticaretle uğraşmayacak. Asıl mesleği mali müşavir biliyorsunuz Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin borçları ikiye katlandı. Kendisi Mali Müşavir olmasa ne olacaktı bilmiyoruz.  Bir önceki dönem belediye başkanının yaptığı icraatların çoğunu ya sattı ya kiraladı ya devretti ama ortada icraat yok. Dünkü yaptığımız programda biliyorsunuz bayramlaşma ile ilgili bir bölüm açmıştık. Orada Efkan Ala biz gönül belediyeciliğini yapmıştık demişti ama hangi gönül belediyeciliği? Çünkü bundan önceki il başkanı herkesin bir kara listesi olsun demişti. Kim o Ayhan Salman şu anda AK Parti MKYK’ sında. AK Parti’de tasfiyeler oldu. Bir taraftan partiden istifalar had seviyede. Diğer yandan Bursa’ya yatırımlar gelmedi.

Bu nasıl gönül belediyeciliği?

Sayın Ala hızlı tren ne zaman gelecek?

T2 hattı hala bitmedi, ne zaman bitecek?

Stadyumun 10 yıldır kafası bitmedi. Diğer taraftan yeni adliyenin yeri belli değil. İşte bölge adliyesi yapıldı ama yeni adliyede hala yeni çalışmalar yok.  İşte Efkan Ala AK Parti’de abi konumunda.

Bunlar ne zaman yapılacak sayın Ala?

Vatandaşlar ve partililer bu anlamda hakikatten ciddi eleştiri yapıyorlar. Gelelim Osmangazi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki iddialara.  Nilüfer Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasında bu ilişkilerin nasıl düzeldiği ile ilgili bana gelen belgeler ve iddialara göre yine kentsel dönüşümlerle yapılan inşaatlarda pimapenleri Alinur Aktaş’ın kendi sahibi olduğu firmasının yaptığı ve Atış Yapı’nın işlerinin de böylelikle anlaşıldığı ve anlaşma yapıldığı. Tabi ki bunlar iddia idi. Cevap vermek isteyen belediye başkanları veya yöneticiler bizlere ulaşabilirler. Medya ayağında ise Osmangazi Belediyesini arkadan yöneten isimler olarak Erkan Albayrak ve Hasan Hüseyin Erdönmez karşımıza çıkıyor ve Erkan Albayrak planlama noktasında adımlar atıyor. Herkese mavi boncuklar dağıtılıyor. yeni kurulan sitelere 10 bin 15 bin lira reklamlar, ilanlar veriliyor ve burada anlaşma yapıldığı için Büyükşehir yanında olan tüm firmalar Sinerji Grup başta olmak üzere milyarlarca paralar hiç ediliyor. Maalesef herkese adalet noktasında adımlar atılmıyor ve bu birliktelik şu anda barışma imzalandı diyebiliriz.

SEMRA NEJLA TEKE’NİN DERDİ NE?

Geçen gün paylaştığım bir video sonrasında kendisini kale almak istemediğim bir hanımefendi evet kendisi sonradan gazeteciliğe giren ondan önce manifaturacılık yapan, giyim işiyle uğraşan Semra Nejla Teke benimle ilgili yine bir fotoğraf bir yazı paylaşmış. Tabi şöyle bir parantez açalım daha düne kadar gazeteci değilken, ben gazeteci olarak televizyonlarda programlar yapıyor, kendi medya grubumda yazılar yazıyordum.  Bu hanımefendi o dönemlerde reklamcılık işleri yapıyordu. Şimdilerde birilerinin, ağababalarının tetikçiliğini yapıyor. Tabiri caiz ise, benimle ilgili itibar suikasti yapmaya çalışıyor. Bu davranışını onun mizacını bildiğim için normal karşılıyorum. Bu yakınlarda havalar çok sıcak. Bu hanımefendi de alkollü içeceği çok seviyor. Sonra da Polyanna gibi hayal dünyasına dalıp yazılarını 40 bin kişinin okuduğunu iddia ediyor. Ben merak ediyorum acaba 40 kişi okuyor mu? Eğer yazılarını 40 kişi okuyorsa, ben kendisine 41 kere Maşallah diyeceğim. Sanırım böyle sıcak havalarda kendisini alkol çarpıyor. Sonra yaşı gereği farklı rahatsızlıklar yaşayabilir. Malum hastanelerde Delta Mutasyonu da fazlalaşıyor. Ben yine insani olarak kendisini uyarıyorum.

Semra Nejla Teke kendi arkadaşlarının da dediği gibi belediyeleri sömürmeyi bırak adeta belediyelere çökmüş.

Semra Nejla Teke birçok belediyelere milyarlık faturalar kesiyor, milyarlık paralar alıyor. Lüks ve şatafatlı yerlerde kalıyor.

Şu anda konuşulan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çok ciddi destekler aldığını ki zaten bizim yaptığımız programlar eleştiri çerçevesinde olduğu için sevgili dostlar, her bu kanalla oraya talimat gönderip bununla ilgili cevap hakkı bir anlamda veriliyor. Tabi bende gülüp geçiyorum. Ben yolumuzdan dönmeyeceğim. Önümüzde bir sene içerisinde zaten seçim olacak. Semra Nejla Teke ile ilgili bir iki notu daha belirteyim. Bu Semra Nejla TekeNejla ismini niye kullanmıyor? Öncesinde vergi dairesinde bir sıkıntı mı yaşadı?

Yine Semra Nejla Teke’nin yazarlık yaptığı yerde parasını enbursa Yönetim Kurulu Başkanı Emin Adanur mu verdi? Sitenin asıl sahibi Ercan Akyıldız’ın sahibi olduğu uludağ medya haber sitesinde yazılar yazılıyordu. En son ki bizde bunu 10 Haziran 2020 Çarşamba çıkardığımız MansetX Gazetemizde bu haber sitesinde ki bir haberi yayınlanmıştık.  Alinur Aktaş’ın fotoğraf çektiği bayan kimdi ile ilgili ve biz bu olayı gazetecilik anlamında haberi aldık ve araştırdık. Sonrasında önemli detayları gazetemizde de paylaştık ve o dönemde Semra Nejla Teke’nin patronları Ercan Akyıldız ve Emin Adanur’du ki. Ercan Akyıldız Kenan Kibarla çok yakın kankilerdi. Biliyorsunuz bizim de Nezir Asaroğlu, Kenan Kibar’ında müdahil olduğu üç aylık hapis cezası aldı. Nezir Asaroğlu Alinur Aktaş’la üniversiteden arkadaş. 16 dönüm tarım arazisi imara açıldı. Kenan Kibar Bursa Büyükşehir Belediyesinin de danışmanı. Bu arada Kenan Kibar Osmangazi Belediyesi’nin de işlerini yapıyordu. Yine Ercan Akyıldız’la oradan bir ilişkisi var.  Yine Yıldırım Belediyesi ile. Hani bir taraftan Osmangazi Belediyesi’ne Nezir Asaroğlu olumsuz haberler yaparken, bir tarafta Kenan Kibar Osmangazi Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Yıldırım Belediyesi ile işler yapıyor. Hâlihazırda şu anda gazeteye ortak mı nedir, ne değildir tamda detayları bilmiyoruz ama muhtemelen bu aracılıklara devam ediyordur. Bu çalışmaları da yapıyordur ki biz o dönemde Nejla Semra Teke'ye geleceğim.  Gazetemizde gördüğünüz gibi ismi de belli. İsmini söylemeyeceğim, gazetemizde zaten yazılarımızda var ve Fethi Vacip o dönemde Alinur Aktaş’la ilgili ki İnegöl’de yaşanan yurt dışı gezisi var.  Moldova gezisinde uçakta kavga ediliyor ki o dönemin Fethi Vacip’ in sosyal medya hesaplarından bunlar yazılmış ki o yazının da altına çeşitli yorumlar yapılmış.  Şimdi bu yorumları okursam hakaret olabilir o yüzden okumuyorum ama bizim sosyal medya hesaplarında benim köşe yazılarımda yazılar duruyor. Turizm firması sahibi olan hanımefendinin ismini bizler de tabi ki haber alma ifade özgürlüğü kapsamında kamuoyuna açıklamıştık. Bununla ilgili de Alinur Aktaş cevap vermektense Mahkeme kararını seçti. Bizlerde ifademizi verdik, dava devam ediyor ve bu grift ilişkiler noktasında Semra Nejla Teke suçsuzluğunu bozmadı. Yani bununla ilgili bir açıklamada yapmadı.  Hali hazırda bu haberi kimin yaptırdığı belli değil. Yani Ercan Akyıldız mı yaptırdı,  Emin Adanur mu yaptırdı belli değil. Bana hitamlarda bulunuyor ya bu hanımefendi. Senin asıl patronun, asıl ağa babaların şantajcı. işte gerçek oyunun deşifresi burada geçen sene yazmışım. Bunu da hatırlatalım.

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0