AKTAŞ’IN RAKİBİ BOZBEY OLDU

Malumun ilanı diyebiliriz.

Bundan 3 ay önce kulis bilgisi olarak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanacağını, sosyal medyadan ve gazetemizin bu köşesinden sizlere aktarmıştık.

Hatta Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasıyla ilgili bazı şartlarının da olduğunu genel merkeze ilettiğini söylemiştik.

Onlardan biriside Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili olarak yıllardır birlikte çalıştığı Turgay Erdem'i, kendisinden sonra Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasında ciddi katkısı oldu.

Ayrıca parti meclisi, alınan karardan sonra Mudanya Belediye Başkan Adayı olarak da, mevcut Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile devam etme kararı aldı.

Gelelim CHP'de alınan karar sonrası Bozbey ile ilgili Bursa'da konuşulanlara.

Konuşanlara geçmeden önce Bozbey'in Ankara dönüşü Bursa Kent Meydanında yaptığı mitingle ilgili yaşananları sizlere aktaralım.

Bende bu programı izlemek için bu alandaydım.

Öncelikte dikkatimi, katılımın çokta yüksek olmaması çekti.

Mustafa Bozbey’i yaklaşık 1-2 bin kişilik bir topluluk karşılamıştı.

Yani koskoca Bursa'ya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacaksınız ve sizi 1-2 bin kişi karşılayacak, hakikaten bende şaşırdım.

20 yıldır Nilüferde Belediye Başkanı olarak görev yapan Mustafa Bozbey, böyle bir makam için yarışırken, mitingine bu kadar az kişinin katılması enteresandı.

Hani CHP Bursa örgütlerinin hepsi toplansa herhalde 10 bin kişi gelirdi.

O zaman akıllara başka sorular geliyor.

Bozbey'i örgüt istemiyor mu?

Yoksa CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş ile Mustafa Bozbey'in arası kötü mü soruları da akıllara geliyor.

Hatta kent meydanında ki bu mitingde arkadaşlarla sohbet ederken, Nilüfer Belediyesinde çalışanlar gelseydi bile daha çok katılım olurdu esprisi yapıldı.

Tabi ki seçimlere daha çok gün var.

Özellikle CHP’ye, Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde en önemli desteğin İYİ Parti'den geleceğini iletelim.

Millet İttifakında, Bursa'da Büyükşehirde CHP’ye,  İyi Parti tam destek vereceğini söylemişti.

Hatta önümüzdeki günlerde bazı ilçelerde de CHP’nin, Bursa'da İyi Partiye destek vereceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Bu ittifakta ilçelerde CHP ve İYİ Parti başarılı olursa, Büyükşehirde ciddi oy alabilirler.

Şimdi isterseniz 24 Haziran seçimlerde CHP ve İYİ Parti’nin aldığı oyları değerlendirelim.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP'nin Bursa'dan aldığı oy oranı = %32

Milletvekilliği seçiminde İYİ Parti’nin Bursa'da aldığı oy oranı  =%12

Bursa'da       CHP + İYİ Parti’nin toplamda aldığı oy oranı     =%44

Oy oranlarını incelediğimiz zaman, Bursa'da CHP ve İYİ Parti'nin oylarının toplamda %44'lük bir oy dilimine tekabül ettiğini görüyoruz.Yani muhtemelen CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey'de bu oy oranını yakalamak veya daha fazla bir oy almak için yarışacak.

Diğer taraftan ise AK Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Alinur Aktaş ile bu seçime gireceği haftalar öncesi açıklanmıştı.

24 Haziran 2018'de seçimlerde AK Parti = %46 oy almıştı.

Bu yarışta AK Partiye en çok desteği ise MHP Bursa'nın vereceğini aktaralım. Malum 24 Haziran seçimlerinde MHP’nin %10 oy aldığını da söyleyelim.

Bursa Ak Parti + MHP                        Toplam =%56

Yani Bursa'da 24 Haziran seçimlerini baz alırsak AK Parti %46 ve MHP'nin %10 oy alacağını hesaba katarsak, ortalama %56 bir oy potansiyeli bu seçimde bir adım önde olabilir.

Ama burada AK Parti'nin özellikle ekonomik gelişmeler, bazı il ve ilçelerdeki yanlış aday tercihinden dolayı %10luk bir kayıp yaşayabileceği konuşuluyor.

Ayrıca MHP'de bazı MHP'lilerin oy vermemesi ile en az 3-4 puanlık kayıp olabilir.

Bu senaryoları hesapladığımızda, özellikle Bursa seçiminde kıran kırana bir yarış yaşanacağını düşünüyorum.

Özellikle Bursa'daki bu tablo, Ankara ve Balıkesir İllerinde de aynı olursa şaşmayın.

Tabi ki bu yerel seçime genel seçim formatında bakan seçmenler olduğu için şayet AK Parti yeni müjdeli haberler verirse, tablo değişir. Örnek olarak EYT,ek gösterge, kısmi af vs. konularını hayata geçirmesi ile AK Partinin oylarında patlama olabilir.

                       

        BURSA SEÇİMLERİNİN KADERİNİ MHP BELİRLEYECEK!

Geçtiğimiz günlerde, CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak bizlerinde aylar önce yazdığımız gibi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey açıklandı.

İşte bu kapsamda CHP Bursa seçimlerinde ilçelerde de İYİ Parti ile ittifak yaparak bazı ilçeleri kazanabileceği şimdiden konuşulmakta!

Aynı durum, İYİ Parti Bursa içinde geçerli.

CHP’nin destek vereceği bazı ilçelerde İYİ Parti’nin iddialı olacağını söyleyebiliriz.

Şimdi Millet İttifakı’nın attığı bu adımlara Cumhur İttifakı ‘nın vereceği cevap merak konusu!

Hatta konu AK Parti Genel Merkezi ve MHP Genel Merkezinin gündeminde...

Özellikle AK Parti’ye, Bursa’da destek verecek olan MHP’nin, Bursa’da ne yapacağı merak konusu.

Aslında konuşulanlara göre MHP’nin, AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayına kesin destek vereceğine herkes mutakıp.

Ama öyle bir konu var ki, MHP Bursa’da ilçelerde belediye başkan adayı çıkarırsa, AK Partinin çok büyük sıkıntı yaşayacağı konuşuluyor.

Bana göre de MHP, Bursa’nın ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarırsa, bazı ilçeleri alabileceğini ve AK Parti’den bazı oylarında MHP’ye geçeceğini düşünürsek, bu durumda Ak Parti, Büyükşehir seçiminde ciddi oy kaybı yaşayabilir.

Sonuç olarak, Bursa’da seçimin kaderini belirleyecek parti yine MHP olacaktır.

MHP hele hele ilçelerde aday gösterirse, bazı ilçeleri alarak, Ak Parti’ye oy kaybettireceğini söyleyebiliriz.

Peki AK Parti ve MHP’nin Bursa ve ilçelerinde kazanması için ne yapması lazım?

Bana göre İstanbul, Ankara ve İzmir’de olduğu gibi Bursa’da MHP’nin, Büyükşehir ve ilçelerde aday göstermeyerek, AK Parti’ye destek vermesi gerekmekte.

Ayrıca Ak Parti MHP’ye, Bursa’da en az 2-3 ilçeyi verirse,  Cumhur İttifakı çatısı altında, Bursa’da başarı sağlanabilir.

Yoksa Bursa’da Cumhur İttifakı cephesi, 31 Mart gecesinde sükutu hayal yaşayabilir.

Muhtemelen bu hafta AK Parti, Bursa ilçe belediye başkan adaylarını açıklandığı zaman, MHP ile ilgili atılacak adımlarda daha net ortaya çıkacaktır.Açıklanacak  ilçelerden, MHP’ye ilçeler verilirse ittifakta durumlar netleşmiş olacaktır.

ZİRAAT BANKASI TFF’DEKİ TAKIMLARIN 9 MİLYAR BORCUNU NEDEN ÖDEYECEK?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 7 Ocak Pazartesi günü tüm kulüplerin borçlarının Ziraat bankası tarafından ödenerek yapılandırılacağını açıklayacak.

Kulüpler 31 Ocak tarihine kadar borçlarını bankaya bildirecek ve ortalama 9 Milyar TL olan bu borçlar, Ziraat Bankası tarafından ödenecek.

Şimdi soruyoruz?

-3 Milyon Esnaf ve Kobi teminat bulamadan, kredi kullanamazken, bu yapılanlar doğru mu?

-Yine esnaf ve Kobiler asgari ücret artışından dolayı İşçi çıkartırken bu yapılan adım normal mi?

-EYT ile bekleyen yüz binlerce kişi varken bu uygulama neden yapılıyor?

-Yine 3600 Ek gösterge bekleyen yüz binlerce insana, ek gösterge para yok diye verilmezken bu atılan adım normal mi?

Bu ve bunun gibi onlarca sıkıntı varken, Ziraat Bankasının TFF takımlarının 9milyar borcunu ödemesine aklım fikrim ermiyor. Vatandaşların bu kadar sıkıntısı varken kulüplerin iyi yönetilmediği için oluşan borçların parasının, bizim vergilerimiz ile alınan paralardan verilmesi akıl tutulmasıdır. Bu yanlış adımdan hükümet bir an önce geri adım atmalıdır.

Şayet bu uygulamayı AK Parti hayata geçirirse, 31 Mart seçimlerinde ciddi oy kayıpları yaşayabilir. Bizden söylemesi!!!

   BURSA’DA EMLAK SEKTÖRÜNDE ARAPLAR BİLE İSYAN ETMİŞ!

Ülke olarak inşaat sektöründe 2018’de ki sıkıntılar, 2019’da da devam etmekte. Bu sıkıntıyı çözümü için tek destek veren unsurlardan biriside Arap yatırımcılardı. Bursa’dan ev veya arsa alarak söktüre destek veriyorlardı.

Ama gelin görün ki bazı emlak firmaları, başta Araplar olmak üzere 300 bin liralık evi 600 bin liraya satarak adamların, Bursa’daki emlakçılara bakışını değiştirmiş.

Hatta aldığım bilgilere göre Bursa’ya gelen bazı Arap iş adamları artık internet sitesinden başta sahibinden.com sitesi olmak üzere satılık ev veya arsa almaya başlamışlar.

Eee sen Arapları salak yerine koyarsan, adamlarda senden alış veriş yapmaz. Bir kere yaparsın, ondan sonra avucunu yalarsın.

Kim ne ekerse onu biçer...

Ne diyelim....

Hani Müslüman elinden ve dilinden başkalarına zarar gelmeyen kimseydi?

Bu Hadisi Şerifi unuttuk mu?

Yazık!

Ne demiş atalarımız ne ekersen onu biçersin...

Selam ve DUA ile,

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0