AK PARTİ BURSA’NIN VE BÜYÜKŞEHRİN SORUNLARI

Yerel gündem oldukça kabarık.

Pazartesi günü AK Parti Bursa 7. Olağan İl Kongresi gerçekleştirilecek. Yeni il başkanı Davut Gürkan’ın da başkanlıktaki ilk olağan kongresi olacak.

Ak Parti’nin Bursa’da oyları erimeye devam ediyor. Bu vaziyete dur diyebilmek için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen il başkan değişikliği bakalım etkili olacak mı?

Bu değişiklikle beraber Bursa’nın abisi EFKAN Ala oldu diyebiliriz. Davut Gürkan ile geçmişte de beraber siyaset yapan Ala, Bursa’daki Ak Parti oylarının erimesinin önüne geçmeye çalışacak.

Davut Gürkan’ın başarısız görülen Cemalettin Torun döneminde yürütme kurulunda olduğunu hatırladıkça eski başarısız isimlerle yeni başarılar nasıl elde edilecek onu sizin kanaatinize bırakıyorum.

Bu dönem öncesinde Bursa’nın abisi olan Hakan Çavuşoğlu ve Ayhan Salman idaresinde bir gidişat vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yanlış gidişe neşteri vurarak Salman’ı görevden aldı. Fakat yerine gelen Gürkan, toplumda olumlu bir hava yarattı desek yalan olur.

İş adamı olan Davut Gürkan’ın vatandaşla daha şimdiden sıcak ilişkiler kuramaması soru işarelerine sebep oluyor.

Çarpıcı bir veri paylaşmak istiyorum.

Ak Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Üyeliği için bu dönem 500 ba,vuru gerçekleşti. Yanlış duymadınız; sadece 500.

Bundan on sene önce 2 binlere ulaşan 2 bin 500’leri gören sayı bu dönem sadece  500 (BEŞ YÜZ)

50 asil 50 yedek olmak üzere seçilecek 100 adaylık koltuğa 500 kişi başvurdu. Mülakatlar yapıldı. Fakat bu sayının bir marifet olarak sunulması sahiden komik.

Ben bu sayıyı gördükçe Ak Parti’Deki erimeyi daha net görmüş oluyorum. Başvuran 5 kişiden biri yönetime girecek.

İktidardaki bir parti, kazandığı en önemli büyükşehirde 3 milyona yaklaşan nüfustan sadece 500 aday bulabiliyorsa vah ki ne vah...

Gelelim bu mevzuyla paralel olan diğer meseleye.

Alinur Aktaş Bursa’nın sorunlarıyla ilgili ne yapıyor?

Başkan Bursa’nın tüm sorunları çözülmüşçesine temcit pilavı gibi Yunuseli bölgesindeki projeyi gündeme getirip duruyor. Geldiği ilk günden beri adına mega! Proje dediği betondan bina yığını olması beklenen bir projeden fazlası değildi bu.

Peki soruyorum Bursa’nın gerçekten en büyük sorunu Yunuseli’nin beton yığınına mı dönüşmesi?

Bursa’da her problem çözüldü mü başkan!

Her şey yolunda bile olsa Yunuseli’de bulunan alan bir doğal afet durumunda Bursa’nın ihtiyacı olan bir alan. Orada beton yığınının işi ne !

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde borçlar iki katına çıkmışken, T2 hattı projesi hala çözüme ulaştırılmamışken, trafiği rahatlatma projeleri söz konusu değilken, adliye binasının durumu muğlak devam ederken tek sorun Yunuseli mi?

Ayıp yahu!

Başkan Alinur Aktaş Yunuseli ile meşgul olurken CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu mecliste ulaştımma bakanına önerge verdi. Kayışoğlu "Bursa proje çöplüğüne dönüştü. Timsah Arena, Hızlı tren ve T2 hattı. Bedel tamamen ödenmesine rağmen hiçbir proje tamamen bitmiyor. Yönetemedikleri beceremedikleri çok net görülüyor. Bizler Bursalıların vergilerine sahip çıkmak adına, ulaşım sorunlarını çözmek adına savaşacağız" açıklamasını yaptı.

Verilen cevap ise projenin 2024 yılında bitirileceği yönündeydi.

Bursa’nın yerel yöneticilerine sesleniyorum.

Bursalı vatandaşları ilgilendiren konulara yönelin, yoksa oy açısından erimeye devam edeceksiniz...

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0