2021

Joe Bidenin gelmesiyle birlikte birçok ülke belirgin bir değişim içine girdi veya girmek zorunda kaldılar. Bidenin bir toplantısında, Türkiye’deki dostlarımızla Erdoğan’ı indireceğiz demesinin ardında ne yatıyordu. Neden Erdoğan? Bidenin Türkiye’de ki dostları kimdi? Kimse buralara kafa yormadı. Sudi Arabistan ABD ile silah anlaşmasını fes etti. Türkiye’ye yeşil ışık yaktı ve Türkiye’ye ye karşı ılımlı açıklamalar gelmeye başladı. ABD Sudi Arabistan’ı terör ülkesi listesine aldı. Libya Fransa’ya göz kırparken, Mısır ve İsrail bizimle ilişkilerini normalleştirmek için ılımlı açıklamalar yapmaya devam ediyor. Verdiğim örnek sadece büyük resmin bir parçası. Bunun gibi farklı, ama birbirinden ayrı bakılmayacak birçok olay ABD başkanının değişimiyle gerçekleşti. Dün dost olanlar, bugün birbirine sırtını dönmekteydiler. Birileri kartları yeniden dağıtmaya başladı. Masa yeniden kuruldu, oyun bir başka boyutta yeniden oynanıyor. Kimin hayatta kalacağı, kimin vezir, kimin piyon olacağı, bu son savaştan sonra belirginleşecek.

2021 bundan dolayı, çok daha dalgalı ve çetin geçeceğe benziyor. Kendini büyük oyuncu olarak gören birçok kişi ve ülkenin diskalifiye olacağına şahit olacağız. Kullanıldıklarını anladıklarında, artık çok geç olacak. Yeni oluşumlar, iki gücün savaşını daha da kızıştıracak. Kaoslar, suikastler , savaşlar her şey yenidünya düzeninin oluşması için ülkeler arasında gerekli görülen bir gerekçe olacak. Küreseldiler bir kez daha dümeni eline aldı. Dünyanın en büyük ve en derin küreselcilerin dergilerinden olan Time dergisi, bu senenin kapağında “Büyük Sıfırlama” derken ne demek istemişti?

Açalım biraz; korona ve diğer etkenlerle dünya nüfusu hızla aşağı seviyelere çekilmek isteniyor. Gıdada ki oynamalar, nişasta bazlı şekerlerle bizi daha çocukken hastalığın pençesine itmektedir. Bununla birlikte, ilaçların yan etkileriyle hastalığımız başka boyutlara taşınmaktadır. 5 g ile üzerimize salınan yüksek radyasyonu da unutmamak lazım. Amaç, dünyayı küçük, ama yaşanılabilir bir hale sokmak onlar için. Afrika ve üçüncü dünya ülkelerinin nüfusunu minimuma indirmek de bu planın bir parçası.  Çin dünyanın üretim merkezi Avrupa tüketim merkezi olarak sürdürülebilir bir dünya hazırlamak. İpek yolu bundan dolayı herkes için çok, ama çok önemli.  

Türkiye ise, gerçekten kendi haline bakılmayacak kadar önemli ve özel bir ülke. Yeni ipek yoluyla birlikte 65 ülke bundan etkilenecek. Üç kulvardan oluşacak ve Çin’den başlayıp 65 ülkeyi geçip Londra’ya kadar uzanacak bu ticaret hattının önemli bir kolu da Türkiye’dir. Üçüncü köprü ve İstanbul Yeni Havalimanı bunun için yapılmıştır. Gerçek sorun şu; ABD ve Çin, yani arka planında Pentagon ve Rothschild, yani bir arka planında silah ve paranın sahipleri bu yolu kontrol etmek istemelerinin dünyada ki sarsıcı tezahürünü izledik ve izleyeceğiz.  Karabağ koridoru bunun için önemliydi. Bizi birileri pasifike bağlamak istiyordu. Rusya ve Çin’in bulunduğu eksen, bize gel diyordu. Bundan dolayı ABD söylemlerini arttırdı. Bundan dolayı derin ABD’nin tek hedefi Erdoğan. Çin, Rusya, İran ekseni ise, açtığımız yoldan çıkarsanız sizinle bizde söylemlerinizi değiştirmekle kalmayız, her türlü savaşa hazırız edasında. Türkiye bu iki gücün ortasında büyük bir satranç oynarken, ayrıca kendine başka bir oluşum ve bir birliktelik aramaktadır. Azerbaycan, Pakistan, Malezya ve Türk ülkeleriyle bu yapılabilir mi, yapılabilir; ama bu ülkeler pasifik gücünün baskısında olmasından dolayı şu an bu mümkün görünmüyor.

 Bundan dolayı, 2021, 2020 fragmanından hem zor hemde kazançlı geçeceğe benziyor, ama bu savaşta en büyük ganimet bize düşecek. En çok emek harcayan bizdik çünkü. Birçok kulvarda ve ülkede var olmaya çalışıyoruz. Geçmişimizden aldığımız ilham bizi özümüze götürüyor. Kurt asla eğitilemez, sadece bir dönem zayıf olduģumuz için ölü takdiği yaptık. Simdi mevsimi olduğu için saldırıya geçtik. Masada biz de varız diyoruz, sahada da. Bu gelecek 500 yılın şekillenmesi. Bundan dolayı pastanın hatırı sayılır dilimi bizim. Bundan emin olabilirsiniz. Bizsiz netice alamazlar. İki tarafta bunu çok iyi biliyor,  bizde bilelim. İçeride kısır tartışmalarda kaybolmayalım yeter.  

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0