VATANDAŞLAR SİYASETÇİLEREDEN SEÇİME GİDERKEN TEK BİR ŞEY İSTİYOR… SİYASİ TANSİYONU DÜŞÜRÜN,SÖYLEMLER VE USLUB KIŞKIRTICI OLMASIN…

31 Mart yerel seçimlerine doğru giderken yükselen Siyasi Tansiyon ve kullanılan sert ve tahrik edici söylemler sokaktaki vatandaşı endişelendiriyor.
Vatandaşlar savaşa gitmiyoruz,seçime gidiyoruz.Belediye Başkanımızı ve encümenimizi,Muhtarımızı seçeceğiz.
Bir ülkeyi  feth etmeyeceğiz.Sadece seçime gidiyoruz. Bu uslub,bu söylemler ülkenin yararına olmaz zararına olur.Siyasiler aklını başına alsın,kaos yaratılmasın,bu ülke hepimizin,ona göre hareket etmelidirler görüşünde sokaktaki vatandaş.
Evet:
Ben de diyiyorum  tüm siyasi partiler bayram havası içinde bir seçime Türkiye”yi götürsünler.
Yarın bu ülkenin bekası için bir araya gelip oturup konuşacak bir şeyleri olsun.
Kırarak,dökerek bir yere varılmaz.
Bir an önce siyasi tansiyon düşürülmelidir.
Türkiye seçime doğru ilerlerken belediye başkan adayları da adım adım belli oluyor. Özellikle partiler arasında kurulan ittifaklar uyarınca İstanbul, Ankara ve İzmir’de taşlar yerine oturmaya başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na TBMM Başkanı Binali Yıldırım aday gösterildi. Ak Parti Beşiktaş, Maltepe ve Silivri’de MHP’nin adayları desteklenecek.
Geçtiğimiz günlerde AK Parti'nin Ankara ilçe adayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Yine 3 ilçenin MHP’ye bırakıldığı Ankara’da adaylarla buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhur ittifakının ruhuna herkes uymalı. Uymayanlar kusura bakmasın, istirahate alırız. Seçim sabahı 6'da sandıkların başında olacaksınız. Sandıklara hakim olacaksınız” diyerek uyarıda bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki de Ankara'da MHP ile ortak miting yapılabileceğini bir kez daha söyledi.
Şimdi gözler CHP'nin kalesi İzmir'de. Cumhur ittifakında İzmir'de 30 ilçeden 26'sı belli oldu. Yine İzmir'in ilçelerinden 3'ü MHP'ye verilecek.
31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehirleri kazanmayı hedefleyen CHP ve İyi Parti, illerin paylaşımını neredeyse tamamladı. CHP ile İYİ Parti arasında yerel seçimlerde 21 büyükşehirde yapılacak işbirliği 20 il ve pek çok ilçeyi de içine alacak şekilde genişliyor.
İYİ Parti CHP’nin elindeki mevcut 8 il belediyesi olan Burdur, Sinop, Giresun, Kırklareli, Zonguldak, Edirne, Çanakkale ve Yalova’da aday çıkarmayacak ve CHP’yi destekleyecek. İYİ Parti ayrıca Bolu, Sivas ve Kırşehir’de de CHP’yi destekleyecek. CHP ise Isparta, Düzce, Nevşehir, Osmaniye ve Kırıkkale’de ise aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. İki parti arasında özellikle ilçeler konusunda da bir uzlaşı sağlandı. İttifaktaki yeni iller Afyon, Amasya, Yozgat ve Çorum olacak.
CHP'de birçok il ve ilçede belediye başkanı adayı açıklandı. CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Ekrem İmamoğlu olurken, Ankara'da ise aday Mansur Yavaş olarak açıklandı.
Yerel seçimlerde İYİ Parti ve CHP'nin ortak İstanbul adayı olan Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan tüm vatandaşların oyuna talip olduğunu söyleyerek "İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve biz de bunu başaracağız" diyerek iddiasını ortaya koydu.
CHP yönetimi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş için 12 Ocak'ta tanıtım toplantısı yapmaya hazırlanıyor. Ocak sonu Şubat başında ise tüm adayların katılımıyla bir toplantı gerçekleştirecek. O toplantıda, yerel seçim bildirgesi de açıklanacak. Yavaş “Ankara bir belediye başkanı seçecek, bunun hükümetle falan uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok, Ankara’da belediye başkanı değişecek" açıklamalarında bulundu.
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı da merakla bekleniyor. Adaylık için son bir haftadır Murat Bakan'ın ismi ön plana çıkıyordu. Ancak Bakan’ın adaylığa sıcak bakmaması üzerine Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un ismi konuşuluyor.
 

YORUM EKLE
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0