Türk-İslam sanatları Tiflis'te

BUSMEK kursiyerlerinin yaptığı hat, tezhip ebru, çini, minyatür, filografi, cam vitray ve ipek halı gibi 80 parça ürün, Tiflis Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen BUSMEK Türk İslam Sanatları Sergisi’nde görücüye çıktı.

Türk-İslam sanatları Tiflis'te
banner98
 Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru eserler, Tiflis’te açılan sergiyle görücüye çıktı.

Tiflis Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen BUSMEK Türk İslam Sanatları Sergisi, Yunus Emre Enstitüsü tarafından organize edildi. BUSMEK kursiyerlerinin yaptığı hat, tezhip ebru, çini, minyatür, filografi, cam vitray ve ipek halı gibi 80 parça ürün, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı törenle yapıldı. Yunus Emre Enstitüsü Tiflis Müdürü Selçuk Kürşat Koca’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene; Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Giorgi Sharvashidze, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander ve BUSMEK Genel Koordinatörü Eyüp Arda ile davetliler katıldı.

Türkiye’nin Tiflis Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan, yaptığı konuşmada, BUSMEK kurslarında hayat boyu öğrenme ilkesiyle her kesimden insanın sanat dersleri aldığını ve yeni bir meslek edindiğini, bu kurslarda yapılan ürünlerde ‘sadece fiziki gücün değil’ ruh ikliminin de eklenmesiyle güzel sonuçların alındığını ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander ise konuşmasında, BUSMEK’le 250 branşta yılda 25000 kursiyere eğitim verdiklerini söyledi. Kursiyerlerin yaptığı ürünlerin Türk İslam sanatının Gürcistan’da tanıtılmasına vesile olacağını söyleyen Kander, organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tiflis Devlet Üniversitesi Rektörü Giorgi Sharvashidze de serginin büyüleyici ve ilgi çekici olduğunu, benzer faaliyetlerle iki ülke arasındaki ilişkileri daha da üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Tiflis Devlet Üniversitesi’nde açılan BUSMEK Türk İslam Sanatları Sergisi, 13 Nisan Cuma gününe kadar gezilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0