SALGIN SONRASI KOBİLERİN VE İSTİHDAMIN KORUNMASI İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

Küresel salgının ülkemiz ekonomisine olan etkilerinden en fazla Kobilerimiz etkilenmiştir. Kobilerimiz ülkemiz ekonomisinde işletmelerin %99,8 ini -katma değerin %55 ini -yatırımın %58 ini -ihracatın %55 ini -istihdamın % 78 ini oluşturmaktadırlar. Kobilerimiz ekonomide aldıkları payla ülkemizin omurgasını oluşturmaktadırlar.

SALGIN SONRASI KOBİLERİN VE İSTİHDAMIN KORUNMASI İÇİN ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER
banner98

Özellikle mikro kobilerimiz sermaye yetersizlikleri ve düşük kapasite ile çalışmaları nedeniyle aylık giderlerini karşılamakta zorlanmaktadırlar. Salgın nedeniyle Kobilerin Nisan Mayıs Haziran aylarını kapalı geçirmeleri ve çok düşük cirolarla çalışmaları Kobilerimizi altından kalkamayacakları bir yükle karşı karşıya getirecektir. Salgının ekonomiye ve kobiler üzerinde oluşacak etkilerine karşı hükümetimizin almış olduğu ekonomik tedbirler daha çok vergi ertelemeleri, istihdam desteği ve yeni kredi imkânları olmuştur.

Kobilerimiz bu üç ayı atlatamazlarsa ertelenen vergileri ve aldıkları kredileri ödemekte zorlanacaklardır. Kobilerimizin Nisan, Mayıs ve Haziran ayında karşılaşacakları finansal sıkıntıları giderebilmek için acil alınması gereken tedbirleri içeren yazımız ilgi sayılı yazımızla zatıâlinize arz edilmiştir. Yılın ikinci çeyreğinde duran ekonomimizin ikinci yarısında küçülmesine; Kobilerin kapanmasına istihdamın daralmasına sebebiyet vermemek için salgın sonrası Kobilerimizin ve istihdamın Korunması için alınması gereken tedbirleri içeren raporumuza aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız: https://igiad.org.tr/igiad-covid19-ekonomik-rapor

Salgın Sonrası Kobilerin ve İstihdamın Korunması İçin Alınması Gereken Tedbirler raporuna ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://igiad.org.tr/images/IGIAD_Covid-19_Raporu.pdf

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0