Osmangazi’de Keman-Piyano Resitali

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı işbirliğiyle düzenlenen Kravcenko ve Weitz ‘Ustalardan’ keman-piyano resitali, sanatseverleri adeta büyüledi.

Osmangazi’de Keman-Piyano Resitali
banner98
 Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen resitale, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu, Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Kır, Uludağ Üniversitesi Konservatuarı Müdürü Prof. İsmail M. Göğüş ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Resital öncesinde konuşma yapan Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, “Osmangazi’de bu kadar çok sanatseverleri bir arada görmek çok güzel ve son derece mutlu verici. Uludağ Üniversitesi’yle müşterek düzenlediğimiz bu etkinlikler ilk değil. Evvelki haftalarda genç bir keman virtüözümüzü konuk ettik. 10 Kasım’da Atamızın sevdiği şarkılarla Türk Sanat Müziği etkinliği düzenlemiştik. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de yine başka bir etkinliğimiz olacak. Burada buluşmak, olmak güzel. Hepinizin keyifli bir akşam geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

Resitalde, usta sanatçılardan kemanda Sergey Kravchenko ve piyanoda Maija Weitz müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde, Ludwig Van Beethoven’dan Romans, Fritz Kreisler’den Prelüd ve Allegro, Henryk Wieniawski’den Legende ile Polonaise Brillante, Jules Massenet’den Meditation, Cmille Saint Saens’den Havanaise gibi dünyaca ünlü klasiklerden oluşan repertuarla sanatseverler, adeta müzik şöleni yaşadı. Konserde her eser büyük beğeni toplarken, konser sonunda bütün salon ustaları ayakta alkışladı.

Yaklaşık 1 buçuk saat süren resital sonunda Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ve Uludağ Üniversitesi Konservatuar Müdürü Prof. İsmail M. Göğüş usta sanatçılara çiçek takdim etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0