Osmangazi Belediyesi’nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Osmangazi Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesi’nde Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısı Yapıldı
banner98
 Yeni yılın ilk meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Başkan Mustafa Dündar, 2017 yılında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verdi. Meclis üyelerinin yeni yılını kutlayan Başkan Dündar, “2018 yılı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun, hepimize huzur ve barış getirsin” dedi.

 

Osmangazi Belediyesi olarak geride kalan yılda birçok önemli projeye imza attıklarını ve Türkiye’ye örnek çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Dündar, “Örnek kentsel dönüşüm projemiz Soğanlı’da yeni bir yaşam başladı. Kent Meydanı Projesi’nde de yıkımlar artık tamamlandı. Yapılan plan değişiklikleriyle o bölgeyi tamamen ticaretten çıkarıyoruz. Akademik odalar, meclis üyeleri, STK’lar ve vatandaşlar dahil herkesin fikrini alıyoruz. 2018 yılında temelini atacağız” diye konuştu.

 

Çekirge Meydan Projesi ile ilgili düzenlenen yarışma sonrasında çeşitli toplantılar yaptıklarını anlatan Dündar, “Çekirge Meydan Projesi’nde de iyi bir noktaya geldik. Bu projemizde de akademik odaların fikirlerini aldık. Bunun yanı sıra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nı hizmete açtık. Özellikle ışıklandırmasıyla güzel bir meydan oldu. Türkiye’nin en büyük atletizm salonunun inşaatı bitti. Zeminini Gençlik ve Spor Bakanlığı yapacak. Bu çalışmalar da bittiğinde Bursa’mız Türkiye’nin en büyük ve en modern tesisine kavuşmuş olacak. 1326 Panorama Bursa Fetih Müzesi’nin de inşaat çalışmaları tamamlandı. Sanatsal çalışmaların montajı yapılacak. Nisan ayındaki fetih şenliklerinde hizmete açmayı planlıyoruz. Kaliteli Yaşam Merkezi, belediyemizin bugüne kadar yaptığı en büyük bütçeli projelerinden biri olacak. Temel kazılarının ardından zemin güçlendirme çalışmaları yapıldı. Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli bir hizmet olacak. İnşallah, 2018 yılı yatırımların ve açılışların gerçekleşeceği bir yıl olacak” dedi.

 

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı’na seçildiği için Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden Oktay Yılmaz’ın yerine meclis toplantısına Ayhan Durğun katıldı.

 

Meclis toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından yapılan oylamada Denetim Komisyonu’na Nizamettin Temel, Mehmet Bayram ve Ayşe Orakçı seçildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0