Odaya Kayıt Olmayanlara Ceza

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ kaydı bulunmayan esnafları uyararak “kayıtları bulunmayan esnaflar derhal sicil müdürlüğünde kayıt işlemlerini gerçekleştirmeliler” diye uyardı.

Odaya Kayıt Olmayanlara Ceza
banner98
Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ kaydı bulunmayan esnafları uyararak “kayıtları bulunmayan esnaflar derhal sicil müdürlüğünde kayıt işlemlerini gerçekleştirmeliler” diye uyardı. EDESOB, esnafların odaya kayıtlarını yaptırmak için gelmediğini yapılan araştırmalarda bin 600 esnafın odaya kaydı olmadığı tespit edildi.
Edirne genelinde odaya kayıtlı olmayan bin 600 esnafın olduğunu EDESOB Başkanı Emin İnağ, “Şuan birliğimize kaydı olamayan ama vergi dairesinde kaydı olan esnaf tespit ettik. Bu tespitimiz il genelindedir. Denetimlerde ceza uygulanacaktır. Odaya kaydı bulunmayan esnafalar sicil müdürlüğüne giderek kayıt işlemlerini yatırmaları gerekiyor. Bu işlem için de şahıslar kendileri müracaat etmesi gerekiyor” dedi.
“KAYDI OLMAYAN ESNAFA 5 BİN LİRA CEZA”
Kayıt olmayanlar Valiliğe yazı ile bildirileceğini açıklayan İnağ, “vergi dairesi ile entegre olduk. Entegre olmasının faydası, şimdiye kadar vergi dairesine kayıtlı olan esnafı biz kendi sitemizde göremiyorduk. Bu da kayıt dışılığa sebep oluyordu. Birliğin ana gelirler de eksikliğe sebep oluyordu. İki kurumun bilgisayar sistemlerinin birbirine entegre olması bu konuyu aşmamıza vesile oldu. Bunun faydaları da şudur; kaydı olmayan esnaflara yazışmalarımızı yaptık. Yoğun bir kayıt olmaya gelen var. Eğer kayıt süresi bittiğin de ise valiliğe yazımızı yazacağız. Kayıt olmayan kişileri kendilerine bildireceğiz. Bundan sonrada Gümrük ve Ticaret müdürlüğümüzün cezai işlemi devreye giriyor. Tahmini 5 bin liralık bir cezai işlemi oluyor. Biz kimsenin cezaya girmesini istemeyiz herkesin bir an önce kayıt altına girmelerini isteriz. Bizlerden bir şey istemekle olmuyor, karşılığını verirseniz alırsınız” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2016, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0