banner102

KARACA: "İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR"

CHP Bursa İl Başkanı Karaca: "CHP grup kararı alarak, Belediye Meclisi'ndeki oylamada bu arazinin kiralanmasına ret oyu vermiştir. CHP'nin kiralanmasına karşı çıktığı arazinin kira ihalesini kazanan-kaybeden taraflar arasındaki tartışmanın, CHP'li meclis üyesinin avukatlık mesleğinden kaynaklanan ilişkilerini vesile ederek CHP üzerinden yürütülmeye kalkışılmasını esefle kınıyoruz."

KARACA: "İSPATLAMAYAN MÜFTERİDİR"

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP'nin tüzel kişilik olarak hiçbir yerinde bulunmadığı bir kiralama ihalesi çerçevesinde yaşanan tartışmanın CHP üzerinden yürütülmek istenmesine tepki göstererek, "CHP bu yerin kiralanmasına karşı çıkmış. Grup kararı alarak hayır oyu vermiş. AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla ihaleye çıkılmış, kiraya veren AKP'li Osmangazi Belediyesi. İhaleye giren taraflar arasındaki anlaşmazlığa, bu konunun hiçbir yerinde olmayan CHP’nin adının karıştırılmasını esefle kınıyoruz" dedi.

Sıcaksu'da Osmangazi Belediyesi'nden kiralanıp bir süre avm otoparkı olarak kullanıldıktan sonra kiracısı tarafından atıl tutulan arazinin yeniden kiralanması gündeme geldiğinde CHP'nin "bu otopark alanının bizzat belediye tarafından kullanılması, kiraya verilmemesi gerektiği" görüşüyle ve grup kararı alarak belediye meclisi toplantısında hayır oyu verdiğini hatırlatan Karaca şunları söyledi:

"Karar meclisten geçtikten sonra, Belediye encümeninde ihalenin yapılacağı gün, Osmangazi Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Sefa Yılmaz tarafından belediye meclisi üyelerimiz Hasan Keleşoğlu ve Halil Aktaş görevlendirilerek, ihalenin takibi, katılımcılar, kaça sonuçlandığı konularında bilgi edinmeleri istendi. O üyelerimiz salona gidince, meclis üyemiz Av. Ercan Korkmaz'ın da ihale salonunda bulunduğunu görüyorlar. Ercan Korkmaz'ın ihale salonunda olmasının CHP grubuyla ilgisi yok. Avukatlık mesleği çerçevesinde o salonda. İhaleyi yapan da AKP'li belediyedir. Bu ihaleden aylar sonra, bir idari mahkeme kararına dayalı olarak, ihaleye katılan taraflar arasında çıkan tartışmaya CHP neden karıştırılıyor? Parti yönetimi veya meclis grubu olarak CHP’nin bu olayda kurumsal dahli yoktur."

“CHP GELENEĞİNDE İŞTAKİPÇİLİĞİ YOKTUR”

CHP’nin geleneğinde iş takipçiliğinin olmadığını, milletvekilinden yöneticisine, belediye başkanı ve meclis üyesinden sade üyesine kadar herkesin bu ilkesel yaklaşıma saygılı olmasının beklendiğini kaydeden Karaca, “CHP sadece halkın taleplerini dikkate alan bir yaklaşım sergiler. CHP’nin iş takip örnekleri; Karaağız’a, Yenişehir Kirazlıyayla’ya, Çalı’ya yapılmak istenen HES konusuna bakılırsa, çok net görülür. CHP, bu gibi toplumsal talebin ve kamu çıkarının gereği olanlar dışındaki iş takip faaliyetlerinin ilkesel anlamda reddedildiği bir partidir” şeklinde konuştu.

“İDDİASINI KANITLAMAYAN MÜFTERİDİR”

Karaca, CHP'li bir il yöneticisi ve meclis üyesinin, taraflardan birinden rüşvet istediği iddiasını ortaya atanların, böylesine ciddi bir iddiayı kanıtlamakla yükümlü olduklarını da vurgulayarak, "O iddianın sahibi iddiasını ispatlıyorsa, gereği adliyede görülür. İspatlayamıyorsa, CHP'nin adını rüşvet kelimesiyle birlikte anan, müfteridir" dedi.

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0