banner102

KADIN VARSA, DEMOKRASİ VAR...

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi Av. Emine Yavuz Gözgeç “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

KADIN VARSA, DEMOKRASİ VAR...
 Tarihte Türk kadını, vatanı ve milleti için birçok fedâkarlıklar göstererek, bu vatan için neler yapabileceğini ortaya koymuştur. Gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır. Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Onların her alanda bilgi ve becerilerle donatılması, inanıyoruz ki daha güçlü bir Türkiye için büyük bir zorunluluktur.
Türkiye AK Parti iktidarıyla kadınları ve gençleri merkeze alan vizyoner ve kararlı bir duruş ortaya koymuş, kadınların hak ettikleri saygıyı, hak ettikleri yeri alabilmesi adına reform niteliğinde adımlar atmıştır. Kadınlara pozitif ayrımcılık hakkı tanımıştır. Bu doğrultuda son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla, eğitimden sağlığa, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda kadınlara destek olacak önemli iyileşmeler sağlandı. Kadınlara Seçme Seçilme Hakkının verilmesinden sonra; başı örtülü veya başı açık ayrımı yapılmaksızın, kadınlarımızın özgür düşünceleri ile hayatın her alanında kendilerini ifade edebilmeleri yine AK Parti döneminde sağlandı.
Ülkemizin ekonomik hayatında bizzat üretime katılan kadınlarımızın sayısında son zamanlarda meydana gelen büyük artış bizlere gurur vermekte ve diğer kadınlarımızı da üretime katılmaya teşvik etmektedir. Başta sevgi ve saygı olmak üzere her türlü güzelliği hak eden özverili kadınlarımızın, sosyal ihtiyaç ve beklentilerinde yanlarında olmak, hayatımızdaki yerini ve katılımını artırıcı tedbirleri almak, hak ve özgürlüklerinin daha da ileriye götürülmesine yönelik çalışmalarda bulunmak en önemli görevlerimiz arasında olacaktır.
Üyesi olduğum KEFEK (Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonumuz da, kadınlara tanınan fırsatların arttırılması, siyasi alanda kadın sayısının arttırılmasını hedefleyen çalışmalarda bulunulmaktadır. Yine Başkanı olduğum Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu kurularak, kırsaldaki kadınlarımızın da güçlendirilmesi hedeflenmiştir.
Kadınlarımızın karar alma mekanizmalarında nitelik ve nicelik olarak artması demokrasinin gereğidir. Kadın varsa, demokrasi var diyor; Gönlümüzde her zaman müstesna bir yere sahip olan, gerek aile gerek toplum yapımızın temel direği, her adımda hayatımızı güzelleştiren zarafet ve merhamet timsali kadınlarımızın, Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0