banner102

İnönü Üniversitesi’nde seçime doğru

12 Temmuz’ta yapılacak İnönü Üniversitesi Rektörlük Seçimlerine kısa bir süre kala, adaylarda çalışmalarının sonuna geldi. Rektör adaylarından Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul’da seçim çalışmalarının sonuna geldiklerini belirtti.

İnönü Üniversitesi’nde seçime doğru
12 Temmuz’ta yapılacak İnönü Üniversitesi Rektörlük Seçimlerine kısa bir süre kala, adaylarda çalışmalarının sonuna geldi. Rektör adaylarından Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul’da seçim çalışmalarının sonuna geldiklerini belirterek, göreve gelmeleri durumunda herkese eşit mesafede olacaklarını vurguladı.Ramazan Bayramı sonrası 12 Temmuz’da İnönü Üniversitesi’nde rektörlük seçimi heyecanı yaşanacak. Uzun süren seçim çalışması sonrası adaylarda çalışmaların sonuna geldi. 9 yıl Fransa’da rektörlük yaptıktan sonra İnönü Üniversitesi’nde Rektör adayı olan Ord. Prof.Dr. Cafer Özkul’da yoğun geçen bir seçim çalışması sonrasında sona doğru yaklaştıklarını söyledi. Artık her şeyin daha net görülmeye başlandığını belirten Özkul, “Ben söylediğini yapan, sadece yaptığını söyleyen bir rektör adayı olarak şunu söylemek istiyorum. Yüksek öğrenim araştırma-geliştirmeden ayrı düşünülemez. Bu nedenle yüksek öğrenimin kalitesini arttırmak ayrıca Ar-Ge çalışmalarını neticelendirerek ekonomiye kazandırmak açısından üniversitenin yeniden yapılanmasını öngörüyorum” dedi.İnönü Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden büyük bir kısmını gerçekleştirdiğini belirten Özkul, “Ancak sosyal sorumluluk projesi dünya sıralamalarında ve Türkiye sıralamalarında kriter olarak göz önünde alınmamaktadır. Kriter olarak göz önüne alınanlar araştırma geliştirmeden çıkan yayınlar patentler ve dolayısıyla yetiştirdiğiniz öğrencilerin taşıdığı sorumluluklardır. Bu anlamda biz sosyal sorumluluk projelerine devam edeceğiz bunları göz ardı etmeyeceğiz ama bundan sonra kaliteli yüksek öğrenim ve araştırma geliştirmede yeniden yapılandırmaya gideceğiz. Araştırma geliştirme konusunda yeniden yapılanma eğitimde kaliteyi arttırma ve uluslar arası akreditasyonlu diplomaların sayısını arttırma yolunda çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu. İnönü Üniversitesi’nin fiziki gelişmesini neredeyse tamamladığını ve artık önceliklerinin bilim olduğunu kaydeden Özkul, “Mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesi doğrultusunda çalışacağız. Bunları da yaparken de uluslar arası kriterlere uymaya çalışacağız. Yani kampüste güvenli dolaşmayı sağlayacağız. Üniversitemizde huzuru daha da güçlendireceğiz. Güvenli bir alt yapı oluşturacağız” ifadelerine yer verdi.Üniversiteyi sanayi, yerel yönetimler ve çevresi ile barışık şekilde iş birliği yapacak duruma getireceklerini kaydeden Özkul, “Birde üniversitenin iletişimini güçlendirme adına üniversitenin içerisinde iletişimi daha da ileriye götüreceğiz. Üniversitenin internet sayfasını yeniden gözden geçireceğiz. Uluslar arası açılım açısından İngilizce web sitesi de yapacağız” dedi.
İnönü Üniversitesini dışarıdan daha tanınır bir hale getirme adına yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirten Özkul, “Üniversitemizin kuracağı mobil laboratuvar ile köy köy dolaşarak öğrencilerimize özellikle temel bilimlerde şevk oluşturacak ilgi uyandıracak deneyler göstereceğiz. Ve bunu yaparken hem üniversitemiz tanınır hale gelecek hem de ileride temel bilimlere ilgiyi artıracağız” ifadelerine yer verdi. Göreve gelmeleri durumunda üniversitede herkese eşit mesafede olacaklarının altını çizen Özkul, “Liyakate göre atamalar yapacağız. Demokratik kurumsallaşmanın yoluna gideceğiz. Türkiye’de gerçekten kadın haklarına ilişkin belirli atılımlar yapmak gerekiyor. Ben bu konuda çok deneyimli ve bilgili yöneticiyim. Daha önce Fransa’da 9 senelik rektörlük yaptım. Ve bu görev süremde yönetimde her zaman öğretim üyelerinin yarısı kadınlardan oluştu. Bu Malatya İnönü Üniversitesi’nde neden olmasın. Bu konuya özellikle dikkat edeceğiz” şeklinde konuştu.Üniversite kampus alanında hayatın ve yaşam koşullarının da çok önemli olduğunu ifade eden Özkul, “Hem öğrencilerimiz için hem de öğretim üyelerimiz ve personeller içim yaşam koşulları önemli. Kültürel çeşitlilik ve entelektüel ön hayat da bunun bir parçası. Güvenli ve huzurlu bir kampüsün kurucuları olacağız” dedi.İnönü Üniversitesi’nin fiziki olarak güzel bir üniversite olduğunu kaydeden Rektör Adayı Özkul, “Bunun içini şimdi artık kaliteli eğitim, kaliteli araştırma ve sonuçlarını ekonomiye kazandırma konusunda yoğunlaşmak gerekiyor diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.12 Temmuz’da yapılacak olan rektörlük seçimlerinde diğer adaylara da başarılar dileyen Özkul, “Başta mensubu olduğum İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinin, öğretim görevlilerinin, diğer üniversite personelinin, ayrıca Malatyalı hemşerilerim ile bütün Dünya Müslümanlarının mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyor, terörün kökünün kazındığı, barışın, huzurun ve kardeşliğin hakim olduğu hayırlı bir geleceğe vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2016, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0