banner102

İnegöl’ün Kaldırımları Pırıl Pırıl Olacak

İnegöl Belediyesi, ‘Temiz Şehir İnegöl’ hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar kapsamında özellikle kaldırımların temizliği ve otlarının biçilmesinde kullanılacak yeni otomatik süpürme aracını hizmete aldı. Araç, bugün ilk kez sahaya inerek kamuoyuna tanıtıldı.

İnegöl’ün Kaldırımları Pırıl Pırıl Olacak
 Temiz Şehir İnegöl sloganıyla temizlik alanında önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediyesi, yeni süpürme aracını bugün kamuoyuna tanıttı. Kaldırım temizliği ve otların biçilmesinde kullanılacak araç, İnegöl’ün kaldırımlarını pırıl pırıl yapacak.

BAŞKAN TEST SÜRÜŞÜ YAPTI
İnegöl Belediyesi’nin 350 bin TL bedelle aldığı otomatik süpürme aracı, bugün ilk kez sahaya indi. Aracın tanıtımı Baykoca Mahallesinde gerçekleştirildi. Tanıtıma Belediye Başkanı Alper Taban, çevre komisyonu üyeleri, Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli ve İnegöl Belediyesi’nin temizlik maskotu Pırıl’da katıldı. Aracın işleyişi incelenirken, Belediye Başkanı Alper Taban süpürme aracına binerek test sürüşü de yaptı.

HEDEF ‘TEMİZ ŞEHİR İNEGÖL’ UNVANI
Araç tanıtımı sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, Temiz Şehir İnegöl hedefine vurgu yaptı. Taban, “Bugün Baykoca Mahallemize gelerek hem buradaki eksik gediğimizi bir kez daha gözden geçirelim istedik. Tabi belirli aralıklarla buraya geldim. Burada yeni bir İnegöl inşa ediyoruz. Tabi ki başlaması gereken, devam eden, önümüzde planladığımız çalışmalarımız var. Ama bugün burada olma sebebimiz, kurumumuza kazandırmış olduğumuz yeni bir otomatik süpürme aracının tanıtımıyla ilgili. Aslında salt olan burada bu aracı tanıtmak değil. Çünkü göreve geldiğimiz günden bu güne İnegöl’e dair bir hayalimiz, hedefimiz var. Nedir bu? Biz Müslüman insanlarız. Müslüman da temiz insandır. Bize bunu dinimiz emrediyor. Biz de şehrimizi temizleyen, temiz tutmaya çalışan ve sorumluluk sahibi bir kuruluşuz. Bununla birlikte, çevre komisyonumuzla beraber başlatmış olduğumuz ‘Temiz Şehir İnegöl’ unvanını da kazanabilmek adına bir dizi çalışmalarda bulunduk ve bulunmaya devam edeceğiz. Sadece kurumun gerekli alanları temizlemesiyle temizleme olayının gerçekleşmediğini biliyoruz. Peki nasıl olacak? Aslolan kirletmemektir diyoruz ve çevre komisyonumuzla beraber bu konuda oluşturduğumuz kurguyu 1065 km üzerinde yaşayan tüm hemşerilerimize duyurmak istiyoruz” dedi.

EN BÜYÜK PROJE “TEMİZLİK”
“İnegöl hepimizin” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban; “Şehrimizi temiz tutmayı başarmak zorundayız. Nasıl ki mobilyanın başkenti olmak gibi bir iddiamız var, yine marka değeri olan köftemizle, buradan gelip geçen insanlar bu şehrin köftesini yiyebiliyorlarsa, Kaplıca değerimiz biliniyorsa, DOSTUM projemiz biliniyorsa buna temiz şehir unvanını da ekleyerek parmakla gösterilen bir şehir olmak istiyoruz. Zor mu? İnanın zor değil. Alın size en büyük proje. Biz şehrimizi tertemiz bir hale getirebilirsek en başta biz bununla gurur duyacağız. İnsanlar ana yolu kullanarak şehrimizden geçerken bile onlara bu temiz şehir algısını oluşturmamız lazım. Burada güzel, temiz, bakımlı, üreten, ülkesine ve ekonomisine direk katkı koyabilen bir şehir var ve bu şehir güzel insanlardan müteşekkil algısını hissettirmemiz lazım. Bunun için bizler temizlik konusuna özenle eğiliyoruz. Bu çok kolay değil ama başarılamayacak bir şey de değil. Mükemmelliyetçilik bu konudaki hedefimiz. Tüm vatandaşlarımızı bu bilince erdirmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

ARAÇ YATIRIMI YAPMAK İSTİYORUZ
Başkan Taban; mahallelerimizin, sokaklarımızın ve şehrimizin bizim ikinci adreslerimiz olduğunu kaydederek “İnşallah ben inanıyorum ki kısa zaman içerisinde hemşerilerimiz buna destek verecek. Biz de bu konudaki farkındalık çalışmalarını sürdüreceğiz. Biz yaptığımız çalışmaları daha etkili, daha verimli, daha hızlı yapabilmek için ve maliyetlerini de düşürebilmek için araç gereç yatırımı yapmak istiyoruz. İnsan kaynağını da en etkili şekilde kullanmak istiyoruz” diye konuştu.

350 BİN TL’YE MAL OLDU
Konuşmasının sonunda araca ilişkin de bilgiler veren Taban, “Bugün toplanışımızın asıl sebeplerinden biri, burada gördüğünüz yeni otomatik süpürge aracımız. Süpürmekle kalmıyor, ot biçme kabiliyetine sahip. Özellikle yol kıyılarında, kaldırım üzerlerinde toplanan otların arındırılması hem de beraberinde süpürülmesi ve bertarafıyla ilgili etkili bir araç. Bunu ilgili arkadaşlarımız araştırdılar ve araç filomuza bunu kazandırmış olduk. İnşallah kaldırımlarımız üzerinde saha ekiplerimiz sigara izmaritleri ve çekirdek kabuklarını çalı süpürgeleriyle resmen kazıyarak çıkarmaya uğraşıyor. Bir hattı temizlemek uzun bir zaman alıyor. Bunun için evlerimizde kullandığımız otomatik süpürge araçlarının sokak versiyonlarını şehrimizde de göstermek istiyoruz. Daha etkili ve daha hızlı bir temizlik yapabilme şansına sahip olacağız. Tabi bunların her birinin bir maliyeti var. Bu maliyeti de bütçemizde dengeli bir şekilde götürmek zorundayız. Bu aracın da maliyeti 350 bin TL civarında. Kendi alanında iyi bir marka. Bu araç sayesinde pırıl pırıl bir şehir, temiz kaldırımlar olmasını arzu ediyoruz” açıklamalarında bulundu.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0