Erdoğan'dan Trump ve ABD'ye sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kendi davetine gittiğimiz Amerika'da 13 tane korumam, tanımadan, görmeden, bilmeden haklarında, gıyaplarında kalkıp gözaltına alma kararı çıkıyorsa kusura bakmasınlar, ben bu ülkeye medeni demem" dedi.

Erdoğan'dan Trump ve ABD'ye sert sözler
banner98
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Hoca olmak ahkam kesmek yetkisini kimseye vermiyor. Sevgili Peygamberimizin sünnetini tartışma yetkisini de onlara vermiyor.

Biz bir medeniyet mücadelesinin mücadelesi içerisindeyiz. Medeniyetimizin inşası değil, ihyası hareketi içerisindeyiz.

Medeniyetin şekillenmesinde bilim ve teknik önemli olmakla birlikte inancı ihmal ettiğinizde ortaya çıkan şey bize göre medeniyet değildir.

Batı medeniyetlerinin ölçüleriyle islam medeniyetinin ölçüleri farklıdır.

Bir şehrin medeniliğinin işareti mesela kapı kilitlemeden dışarı çıkılmasıdır.

Sayın Trump bana göre medeniyet olayını şekil olarak değerlendiren bir tipoloji. Farklı düşünce anlayışına kapıları kapatmadık. Bizim hedefimizde insan yaradılışların en şereflisidir. Fakat görüyorum ki Amerika'da durum böyle değil. Şu andaki gidiş orada sıkıntıdadır. Demokrasinin beşiği deniyor. Benim 13 korumam daha Amerika'da tanımadan, görmeden gıyaplarında gözaltına alma kararı çıkıyorsa kusura bakmasınlar ben bu ülkeye medeni demem. Beni davet edeceksin, yanımda korumalarım... Teröristlere orada adeta bizi dövdürme tehdidi ile karşı karşoya bırakacaksın, korumalarım tedbir alacak... Bunlarla ilgili savcı gözaltı kararı verecek. Böyle adalet olur mu?

Ayrıntılar geliyor... 

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2017, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0