Erdoğan: 'Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP’nin gönül bağlarının milletle olmadığını söyledi.

Erdoğan: 'Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz'
banner98

Erdoğan, partisinin Niğde’de mitinginde yaptığı konuşmada, “Bugün de Niğde demokrasiden yana, Niğde milli iradeden ve milletin partisi AK Parti’den yana. Bu sevdayı bir biz biliriz bir de siz bilirsiniz. Bu sevdayı başka kimse bilmez, MHP anlamaz, CHP anlamaz. Onların irtibatları onların gönül bağları millet ile değil, irtibatları başka yerde" dedi.

CHP’nin genel başkanının önceki gün AK Parti’ye oy verirseniz iki elim yakanızda dediğini hatırlatan Erdoğan, "Sen kimsin ya? Sen İstanbul’da geçen belediye seçimlerinde belediye başkan adayı idin. Kağıthaneye Kağıttepe diyecek kadar zavallısın. O seçimde kendine bile oy veremedi. Kendi oy pusulasını kullanamayan adamdan idareci olabilir mi? Biz bunun genel müdürlüğünü de biliyoruz. Bunlar ne sandığı ne milleti ne de milletin yakasını bulabilirler. Tam aksine milletin elleri bunların yakasında olacak inşallah. Diğeri de MHP’nin genel başkanı, nereye oy verirseniz verin AK Parti’ye vermeyin diyor. Bunlar bu işi öğrenemediler. Bunlar siyaseti hizmet için yapmayı öğrenemediler. Şimdi bir karar vermişler Bitlis’te 5 parti bir olmuş. CHP, MHP, BDP, DP ve bir parti daha vardı. Bu 5’inin toplam oyu zaten yüzde 7” dedi.

Başbakan Erdoğan, “Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bunların hepsini bir araya getirin bunlardan bişey olmaz. Buradan bir netice alamaycaksınız. CHP ve MHP ruh ikizi idi. Şimdi bunları bir de Pensilvanya eklendi. Şimdi üç kafadan oldular. Bu üz kafadara üç koyun verin kaybedip gelirler. Bu üç kafadarın zaten işleri güçleri yoktu. Şimdi bir de kendilerini kaset işine verdiler. Günlerdir hukuksuz dinlemeler üzerinden siyaset üretiyorlar. TBMM’de meydanlarda kaset siyaseti yapıyorlar. TBMM’de bir başkan vekili, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi. Bir bakanın bir gazeteci ile konuşmaları yayınladı. O yazar konuşmaları yayınlayan milletvekiline dava açtı ve tazminatı Yargıtay onayladı. Bu dinlenen yazar o günleri unutmuş şekilde bu defa bize iftira atıyor. MHP ödenen tazminatı unutmuş. MHP yatacak yerin yok. Kasetler üzerinden onlar da iftira siyaseti yürütüyor. CHP’de bu genel müdür, kendi genel başkanının görüntü kaseti ile genel başkan oldu. O kaset yayınlanmamış olsaydı bu gün burada böyle biri olmazdı. O genel Başkan da, ‘Başbakanın bundan haberi var’ diyor. Sana yazıklar olsun. Benim bundan haberim olsa bunu Bakanıma talimat verdim ve bunu sosyal medyadan indirdik. Aynı konu da MHP’ye yapıldı onu da indirdik. Aynı şey CHP’nin diğer genel başkan yardımcısına yapıldı yine indirdik. Bizim inancımızda böyle bir şey yok. Biz bu davaları tek tek açacağız ve inlerine gireceğiz. İnşallah bu illegal kasetler, bu montajlar, grup salonlarında dinletenlerden tazminatları toplayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0