Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye'nin Suriye geneline Türk Kızılayı üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama
banner98
 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Kalın, Türkiye'nin Suriye geneline Türk Kızılayı üzerinden 630 milyon dolar değerinde yardım ulaştırdığını belirterek, şöyle devam etti: 

"Suriye'de insani yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılmasında rejim üzerindeki baskının artırılması gerekiyor. Çünkü gerek bu ateşkesin hayata geçirilmesi gerekse insani yardımların ulaştırılması konusunda en büyük engeli şu ana kadar rejim çıkarttı. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konuyu detaylı bir şekilde mevkidaşlarıyla görüştü."

"Anamuhalefet lideri aslında kendini küçük düşürmektedir"

Kalın, sanatçıların sınırdaki askerleri ziyaretine ilişkin, "Anamuhalefet liderinin bu ziyaretten neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamakta zorlanıyoruz. Sakil ifadeler kullanarak anamuhalefet lideri aslında kendini küçük düşürmektedir." dedi.

"Bütün bölge temizlenene kadar bu harekat devam edecek"

Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Kalın, "Bütün o bölge, buna Tel Rıfat da dahil, terör unsurlarından temizlenene kadar bu harekat devam edecektir." ifadelerini kullandı. 

Ekonomi koordinasyonunda görüş ayrılıkları olduğu iddiaları

Zaman zaman 'ekonomi koordinasyonunda birtakım görüş ayrılıkları olduğu' şeklinde spekülatif haberler çıktığını belirten Kalın, bunların gerçeği yansıtmadığını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0