Çıldır Gölü kış şölenine hazır

Çıldır Gölü ve yörenin tanıtımı amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek "Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni" öncesi etkinliklerin yapılacağı alanda buz testi yapıldı.

Çıldır Gölü kış şölenine hazır
banner98
 Çıldır Belediyesine ait sosyal tesisler önünde yer alan ve yüzeyi buzla kaplı olan Çıldır Gölü üzerinde, 10 Şubat Cumartesi günü yapılacak şölen öncesi, Ardahan İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fırat Örs ve beraberindekiler, göle gelip etkinliklere ilişkin son hazırlıkları gözden geçirdi.

Fırat Örs ve beraberindekiler bu çerçevede gölün 6 ayrı noktasında testereler ile 150 metre aralıklarla gölün yüzeyindeki buz tabakalarını keserek kalınlığı ölçüldü.

Ölçümler sonucu göl yüzeyindeki buz kalınlığının 48 santimetreye ulaştığı ve şölenin yapılmasına uygun olduğu belirlendi.

"Göldeki buz kalınlığının 48 santimetre olduğunu tespit ettik"

İl AFAD Müdürü Örs, incelemeler sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, göl üzerinde şenliklerin yapılabilmesi için buzun ortalama 40 santimetre olması gerektiğini belirterek, yaptıkları testte gölün şenliklere uygun olduğunun anlaşıldığını aktardı.

Şenliklerde çok sayıda insanın ve atlı kızakların gölün üzerine çıktığına işaret eden Örs, "Göldeki buz kalınlığının 48 santimetre olduğunu tespit ettik, bu kalınlığın şölen için yeterli seviyede olduğu kanaatindeyiz. Test ettiğimiz buzun üzerine insanlar ve belirleyeceğimiz noktalara atlar çıkacak. Şimdilik bir sıkıntı yok." dedi.

Örs, göl üzerinde şenliklerin yapılabilmesi için 40-50 santimetre buz kalınlığının ideal olduğunu ifade ederek, şenliklerin yapılacağı gün gerekli güvenlik önlemlerinin de alınacağını sözlerine ekledi.

Diğer çalışmalarla şölene hazır hale gelen gölde çok sayıda kişinin katılımıyla yapılacak şenlikler ile gölün ve yörenin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0