BURSAGAZ VE KAYSERİGAZ’IN ALARM SİSTEMLERİ SAP PLATFORMUNDA

EWE Turkey Holding’in iki büyük doğal gaz dağıtım şirketi Bursagaz ve Kayserigaz, şebeke güvenliği yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şebeke güvenliğini son teknoloji SCADA sistemiyle sağlayan Bursagaz ve Kayserigaz, sistemden alınan alarmların yönetimi kapsamında yazılım devi SAP ile iş birliği gerçekleştirdi. Doğal gaz dağıtım sektörünün iki büyük şirketi, SAP Alarm Yönetim Sistemi Projesi’yle şebeke güvenliğini bir üst seviyeye taşımış oldu.

BURSAGAZ VE KAYSERİGAZ’IN ALARM SİSTEMLERİ SAP PLATFORMUNDA
banner98
 EWE Turkey Holding’in sektör tecrübesi ve bilgi birikimiyle çalışmalarını sürdüren Bursagaz ve Kayserigaz, SAP iş birliğiyle şebeke güvenliğini bir üst seviyeye taşıdı. SCADA sistemleriyle tüm şebeke sistemlerini tek bir merkezden izleyebilen ve raporlayabilen iki büyük doğal gaz dağıtım şirketi, SAP Alarm Yönetim Sistemi Projesi’yle sistem üzerinden merkeze taşınan alarmların yönetimini ve ekiplere aktarımını daha verimli hale getirmiş oldu. Bu sayede olası bir arıza durumunda ekipler olaylara çok daha koordineli ve etkin bir şekilde müdahale edebilecek.

 

Sistemsel bütünlük sağlanacak

 

SAP Alarm Yönetim Sistemi Projesi’nin Bursagaz ve Kayserigaz’ın uzman personelinin ortak çalışmalarıyla büyük bir sinerji içerisinde tamamlandığını belirten proje lideri Halit Yılmaz“Kayserigaz ve Bursagaz şirketlerimiz kurumsal anlamda süreçlerinin çoğunda SAP platformunu kullanıyor. Bursa ve Kayseri şebekeleri üzerindeki ekipmanlarda oluşabilecek alarmların takibini ve yönetimini SAP’ye taşıyarak sistemsel bütünlük anlamında önemli bir adım attık diye konuştu.

 

Projenin Kayserigaz tarafındaki koordinasyonunu sağlayan Fatih Tekelioğlu ise EPDK’nın şebeke güvenliği hassasiyeti ile koyduğu yükümlülükleri önceden yerine getirdiklerini hatırlatarak; “EWE Turkey Holding’in doğal gaz dağıtım şirketleri olarak, mevzuatsal yükümlülüklere uymanın ötesine geçerek, modern sistem ve teknoloji kullanımı ile sektöre örnek olmayı sürdürmekteyiz. Bu anlamda teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon odağı ile fayda üreten projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Bursa ve Kayseri şehirlerinde güvenli gaz arzı sağlamak için acil durum senaryolarına göre tasarlanan SCADA sistemleri, şebeke üzerinde yaşanabilecek olay ve durumları alarm olarak merkeze aktaracak şekilde kurgulanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0